h i r d e t é s

Nem minden ellenzéki miniszterelnök-jelölt alkalmas, de azért elindulnak

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Nem minden ellenzéki miniszterelnök-jelölt alkalmas, de azért elindulnak

2021. március 02. - 07:48

 

Kezd felpörögni az előválasztási kampány Magyarországon. Fekete-Győr András és Márki-Zay Péter már a ringben.

Márki-Zay Péter független polgármesterként a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. március 19-én - Fotó: Ujvári Sándor/MTI

Márki-Zay Péter "internetet felrobbantó" okfejtése a BALRAMAGYAR.hu oldalon jelent meg. A rövid írásból többek között kiderül, hogy Hódmezővásárhely polgármestere szerint egy győztes választás után az Orbán-kormány elszámoltatásának megkezdése a következő lépés.
Ezzel az ellenzéki emberek még egyet is érthetnének, de a Márki-Zay által megjelölt mód és irány, enyhén szólva, nem jó.

Egyrészt ott hibádzik MZP érvelése, hogy most szeretné ő is kérni az ellenzéki pártok támogatását és a szavazóikat arra, hogy Hódmezővásárhely polgármesteri székét segítsenek Magyarország miniszterelnöki székére cserélni. És, ha nyer az ellenzék, akkor utána nem csak a Fideszt, hanem a teljes magyar közéletet, így az ellenzéki pártokat is meg kell tisztítani a bűntől és elszámoltatni mindenkit.
Másrészt ott hibádzik ez a logika, hogy a fentiekkel azt sugallja Márki-Zay, hogy a teljes közélet egy fertő, a korábban kormányzó, jelenleg ellenzéki pártok bizony mind "piszkoskörmű", korrupt és mutira nyitott formációk. Bezzeg a civilek és az MZP-vel együtt gondolkozók és a parlamentális politikában még szűz Momentum!
Én csak azt kérdezem, hogyha ilyen meggyőződése van egy ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek, akkor egy ilyen ember, hogyan szeretne az ellenzék élére kerülni és vezetni azt?
Szerintem sehogy, de hagyjuk meg Márki-Zaynak a szereplés lehetőségét és csinálja végig az előválasztást.

A kritikus felütésem után pedig következzen egy sokkal részletesebb kritika a "Felkelő NAP" Mozgalom oldalról.

Nem szokásom híreket kommentálni, most mégis megteszem! Álláspontom a 2022-es Országgyűlési választásokkal 2020 – 2021 – 2022 Magyarország sorsfordító éveivel, a kormányváltást követő 4 év kilátásaival és teendőivel kapcsolatban minden érdeklődő számára elérhető a "Felkelő NAP" Mozgalom felkelőnap.hu internetes oldalán.

2020. decemberi, - a demokratikus pártok összefogásáról, szövetségre lépéséről szóló ígéretesnek tűnő - híreket sokunk által várt elmozdulásként értékeltem! Hogy mennyire ígéretes volt azt már szinte azonnal a bejelentés után visszagazolták a közvélemény kutatások. De ugyancsak ezek a kutatók sajnos már enyhe visszaesést is mutatnak nem véletlenül! 
A fent említett honlapon az okok megtalálhatók, sőt aki távolabb akar tekinteni, láthatja azt is, hogy ha így folytatódik az úgynevezett előválasztási verseny annak mi lesz a következménye.

És nem szokásom egyébként tiszteletre méltó személyeket szóba hozni, nyilvánosan bírálni sem, hacsak nem érzem úgy, hogy eddig és ne tovább! Mélységesen sajnálva és némileg szégyenkezve most megteszem, két személyt kiemelve: Fekete Győr Andrást és Mákry-Zay Pétert.

Ostoba, hatásvadász, olcsó népszerűségért remegő, a politikai bölcsesség szikráját felvillantani sem képes bizonyítványt mutatnak be magukról, amikor nem csak börtönnel fenyegetnek, de szavaikból már kihallatszik az ítélet is. Szimpatizánsaik máris harsogják velem szemben, hogy miért csak ellenük emelem fel a szavam, hiszen az ellenzék szinte minden politikusa sőt, hogy a választók többsége is ezt követeli. Talán még azt is a szemre vetik, hogy én is a korrupció, a bűnözés szekerét tolom és el akarom kenni a felelősségre vonást. Hát nem! 

Az Ő esetük ugyanis más, mert Ők miniszterelnök jelölti minőségben lépnek fel ezért ilyet nem hangoztathatnak több ok miatt sem! Hangsúlyozom: szavaikból már kihallatszik az ítélet is! (Ítéletet, amit ki is hoz meg, és mikor, milyen úton? - ez orbáni gyakorlat!) Milyen pokol szabadulhat el, ismerve a ellenoldalt!

De továbbmegyek: nem is burkoltam felelősségre vonják és megfenyegetik az MSZP-t, mint a 2002 és 2010 között regnáló kormányzópártot, és a DK-t, aminek vezetője és tagsága ugyancsak ebben az időszakban kormányzóerő volt. Azt a két pártot, akivel közösen kívánják most elérni a győzelmet sőt, azt hogy a miniszterelnöki székhez juttassák őket. Hogy ez hová vezet? – nem igényel nagy képzelőerőt!

Ha az előválasztásokon, mint miniszterelnök jelöltek megbuknak az nem azért lesz, mert igazuk van és önmagukat is becsapva gondolják: lám változatlanul a tisztátalanság győz, - hanem azért, mert alkalmatlanok - egy sokszínű, a demokratikus forradalmat a maga számára még végig sem vitt, sőt annak folyamatát megtört – nép szolgálatára.

A Momentum esetében még csak – csak megértem a sületlenséget, de Márky-Zay esetében már vannak kétségeim
.
Mindkettőjüknek azt javaslom, tanulmányozzák a felkelőnap.hu oldalon megkezdett diskurzust.
Mondanivalóm és tanácsom nekik és a Demokratikus Ellenzék Szövetségének DESZ-nek az, hogy a 2020. decemberben nyilvánosságra hozott értéknyilatkozatukat újragondolva a 13 pontból emeljék ki a sorok között szerényen meghúzódó 7. pontot, ami az új Alkotmány megalkotásának ígéretéről szól.

A magyarországi alkotmányos válság, - a kormányváltás, de főként a könyörtelenül nehéznek ígérkező koalíciós kormányzás sikere miatt is alkotmányozási kényszerré vált! - Ez azt jelenti, hogy az új Alkotmány megalkotása nem egy faladat a 13-ból, hanem maga a feladat, - ezért már most a választási menetrend és kampány élvonalába kell állítani!

Ha a DESZ erős és jól kommunikál új Alkotmány létrehozásának szükségességről a társadalmi támogatottságot a választási eredmény legitimálja és, ezáltal haladéktalanul összehívhatóvá válik az Alkotmányozó Nemzetgyűlés, amely meg is alkothatja azt, egyben kikiálthatóvá válik a 4. Magyar Köztársaság! Na, ez egy demokrata számára alapot és lehetőséget, biztosit az elszámoltatásra és a jogszerű felelősségre vonásra, ha indokolt a biróság szabadon dönt, ha börtön, - én is elégedett leszek!

Elemzés és recept a hivatkozott honlapon.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s