h i r d e t é s

Nem kell karanténba vonulniuk az erdélyi magyaroknak, ha szavazás után lépnek be Magyarországra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem kell karanténba vonulniuk az erdélyi magyaroknak, ha szavazás után lépnek be Magyarországra

2020. szeptember 26. - 11:09

Az RMDSZ kérésére elég egy matricával igazolni, hogy megjelentek a román helyhatósági választásokon.

Menczer Tamás külügyi államtitkár - Forrás: RMDSZ / Facebook

"Karantén-kötelezettség nélkül utazhatnak vissza Magyarországra azok, akik hazajönnek szavazni" - adta hírül az RMDSZ. Ezt a romániai magyar párt kérte, és a magyar Operatív Törzs hagyta jóvá. 

A hazautazók bármelyik magyar-román határátkelőhelyen vasárnap reggel 8 óra és hétfő reggel 9 óra között korlátozások nélkül beléphetnek Magyarországra. Ehhez a választáson való részvételt a személyi igazolványon lévő kisméretű matricával (VOTAT) kell igazolniuk - írják.

Menczer Tamás államtitkár a csatolt videóban arról beszél: a magyar kormánynak fontos, hogy minden érintett részt tudjon venni a holnapi román helyhatósági választáson, ezért az Operatív Törzs úgy döntött: a kettős állampolgárok és az állandó magyarországi tartózkodási jogosultsággal rendelkező román állampolgárok (illetve gyerekeik) az összes határátkelőhelyen korlátozás nélkül beléphetnek Magyarországra vasárnap reggeltől hétfő reggelig. Péntek este Semjén Zsolt küldött egy közleményt az MTI-nek a magyar jelöltek támogatásáról: "Hajrá magyarok! Hajrá RMDSZ!"

"Az Operatív Törzs világhírű virológusai megállapították, hogy az RMDSZ szavazói és a futballszurkolók rezisztensek a covid fertőzéssel szemben" - kommentálta a döntést Hadházy Ákos független képviselő. 

Romániában tegnapra újabb 1629 embernél mutatták ki a koronavírust, így pénteken meghaladta az 1300-at a napi esetszám kéthetes átlaga. Az EU-ban lakosságarányosan továbbra is kiugróan magas Romániában a koronavírus-fertőzésnek tulajdonítható halálozási ráta, a járvány lakosságarányos terjedési sebessége viszont nagyjából megfelel az uniós átlagnak. (444.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky