fbpx Nem kell a kertész, ha van kerti gép | CIVILHETES

h i r d e t é s

Nem kell a kertész, ha van kerti gép

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nem kell a kertész, ha van kerti gép

2021. május 12. - 14:58

 

Itt a tavasz, meleg van, nő a fű, virágoznak a bokrok és a fák. A tavasz szépségének azonban van egy aprócska sötét foltja. A kerti munka. Ha eljön a jó idő, ideje benézni a sufniba, hogy milyen kerti gép rejtőzik benne. Elő kell venni az ásót, kapát, fűnyírót. De nincs ok az ijedtségre.

Forrás: homelux.hu

Nincs is annál jobb, mint amikor a saját kis kertedet, udvarodat szépítgeted. Ez az évszak a felfrissülés, a növekedés, az újraindulás időszaka. Ilyenkor mindenki kint szorgoskodik az udvaron, virágot ültet, fát metsz, füvet nyír. Ezt azonban csak akkor tudod élvezettel csinálni, ha megvan hozzá a megfelelő kerti gép is.

Milyen kerti gép kell egy szép kerthez?

Az udvaron a tavaszi nagytakarítást általában a fűnyírással kezdjük. Van, aki a hagyományos módszer alapján kézi kaszával esik neki a teleknek. Aki a kényelmet és a praktikusságot tartja szem előtt, annak van otthon fűnyírója. Ha neked nincs, akkor érdemes beszerezni egyet. A széles termékkínálatból biztosan találsz olyat, ami számodra megfelelő lehet.

Választhatsz mechanikus fűnyírót, elektromos fűnyírót, fűkaszát, benzines, akkumulátoros és számos másfajta fűnyírót. A legkényelmesebb azonban a modern önjáró fűnyíró. Az önjáró fűnyírók közül kiválaszthatod, hogy akkumulátoros vagy benzines legyen. Nagy előnyük, hogy könnyen kezelhetők és szinte helyetted lenyírják a füvet, még tolni is alig kell.

Nem ez az egyetlen kerti gép, amire még szükséged lehet. Ami még elengedhetetlen a kerti munkálatokhoz, az az ágvágó. Mindenkinek van valamilyen fa vagy bokor az udvarán. Ha nem szeretnéd, hogy az nagyon kusza legyen, érdemes tavasszal és ősszel kicsit megnyírni őket. Ezzel a kerti fodrászkodással nem csak tiszták, de egészségesebbek is lesznek az ágas növényeid, és esetleg nagyobb termést is hozhatnak majd.

Biztonságos kerti munka

Ha már megvan az összes kerti gép, akkor nézd meg azt, hogy milyen biztonsággal tudod használni azokat. A fűnyírók könnyen eldobnak egy-egy követ, a fűszálak pedig szétrepkedhetnek a kasza alatt. Ha ezek közül valami eltalálja valamelyik testrészedet, az komoly sérülést okozhat. Érdemes védőszemüvegben füvet nyírni, hogy biztosan ne találja el a szemedet semmilyen repülő kődarab.

Hogyha fát nyírsz vagy esetleg le szeretnél vágni egy nagyobb, vastagabb faágat, akkor érdemes védőkesztyűben dolgozni. Ha megcsúszik a fűrész és véletlenül a kezedre fut, az bizony nem túl kellemes érzés. Sőt, eléggé fájdalmas. Ezek elkerülése érdekében érdemes megnézni azt is, hogy milyen minőségű a védőfelszerelés. Ugyanis ha nem megfelelő, akkor szinte semmi értelme hordani azt.

Hogyha a kerti gép mellé beszerezted a megfelelő védőfelszerelést is, akkor nincs más dolgod, mint munkának látni. Használd ki a jó időt, és szorgoskodj kedvedre a kertedben. Nyírj füvet, vágj fát, ültess virágot. Majd ha ezzel megvagy, akkor igyál egy kávét, olvass egy könyvet, és élvezd a napsütést.


 

h i r d e t é s

Kommentek