h i r d e t é s

Nem indulhat Lévai Zuglóban: fideszes ívekről másolták az aláírásait

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Nem indulhat Lévai Zuglóban: fideszes ívekről másolták az aláírásait

2018. március 08. - 16:40

 

A helyi választási bizottság elutasította Lévai Katalin nyilvántartásba vételét, értesült az Index.hu. A választási iroda ugyanis megállapította, hogy Lévai ajánlóívein több esetben ugyanazok a választók ugyanolyan sorrendben szerepelnek, mint a Fidesz jelöltjének ívein. - írja a nepszava.hu.

Forrás: nyugat.hu

Az ügy előzménye, hogy Lévai maga jelezte a helyi választási irodánál, hogy alaposan nézzék át az ajánlásokat, mert manipulációra gyanakszik. Ezt követően a választási iroda alaposan szúrópróbaszerűen ellenőrizte a jelölőszervezetek ajánlóíveit, és összevetették Lévai aláírásaival. 

A zuglói honlapra is feltöltött határozat indoklása szerint azt találták, hogy 27 esetben tételesen egyezik az ajánlások sorrendje a Fidesz-KDNP-s jelölt és Lévai Katalin ajánlóívein, vagyis ugyanazok a választók, ugyanabban a sorrendben szerepelnek. A határozat ezután utal arra, hogy ezek a választók nem saját kezűleg írták alá Lévai íveit.

Az ügy pikantériája, hogy korábban azzal vádolták Lévai Katalint, csak azért hozta létre a Lendülettel Magyarországért nevű pártját, hogy a Fidesznek kedvezve szavazatokat vegyen el és gyengítse a baloldalt.

nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s