h i r d e t é s

Nem épül meg Zamárdiban az ingatlanszörgy

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem épül meg Zamárdiban az ingatlanszörgy

2021. november 06. - 09:36

Elérte célját az óriási tiltakozás: döntöttek a balatoni építkezés engedélyezéséről

Forrás: Látványterv 2021. június (SKICC‐ART Építésziroda Kft.)

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen úgy döntöttek Zamárdi vezetői, hogy nem támogatják a Nyugati Városkapu elnevezésű projektet, amelyet a Szent István utca Tihanyi félszigettel szemközti részén valósítottak volna meg.

A beruházás ellen tiltakozók a térség országgyűlési képviselőjétől is támogatást kértek, Witzmann Mihály pedig egyetértett velük. Az építésügyért felelős Miniszterelnökség is azt nyilatkozta, hogy a megjelent látványtervek alapján nem támogatja a beruházást.

Két hétig véleményezhette a lakosság a terveket, amelyeket múlt héten gyűjtöttek össze és ezt követően értékeltek.

Volt köztük sok hasznos, amelyeket a településrendezési tervben figyelembe fogunk venni – mondta a SONLINE kérdésére Csákovics Gyula polgármester. A testület visszavonta a projektet támogató határozatot és a terület kiemelt státuszát is módosította. Marad az ingatlan különleges övezet, amely azt már nem teszi lehetővé, hogy 25 méter magas lakóházakat építsenek az egykori kemping helyére.

A városvezető hozzátette: sem most, sem a jövőben nem támogat a testület olyan beruházást, amellyel a lakosság nem ért egyet. A beruházót új fejlesztési tervek megalkotására kötelezte a testület.

Csákovics Gyula kiemelte: az elmúlt években minden alkalommal nyilvános ülésen tárgyalták a beruházást, a róla készült prezentációt meg lehetett tekinteni, a testületi üléseket a helyi tv vágatlan sugározta. Ha valaki érdeklődött, az összes határozatot elolvashatta. (Infostart)


Kommentelne? Kattintson ide!