h i r d e t é s

Nem biztos, de lehet, hogy Kósa Lajos bajba kerül(t)

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem biztos, de lehet, hogy Kósa Lajos bajba kerül(t)

2021. május 03. - 09:55

Hotelszámlákat foglaltak le a csengeri örökösnőnél

A rendőrök több svájci hotelszámlát is lefoglaltak a csengeri örökösnőnél, P. Mária (korábban Sz. Gáborné) lakásán, a házkutatás során – értesült a Blikk. Ez azért fontos, mert P. a múlt heti bírósági meghallgatásán azt vallotta, hogy Kósa Lajossal közös svájci útjaikon – melyeken a mesés hagyaték ügyében jártak el – ő fizette a Fidesz alelnökének szállását is. Kósa azt maga is elismerte, hogy járt Svájcban P. Máriával. Kósa az ATV-nek adott interjújában tagadta ezt, de a felbukkant dokumentumok gyengítik az állításait.

A lap értesülései szerint az egyik lefoglalt hotelszámlát 2016 februárjában állították ki 2563 frankról, vagyis 850 ezer forintról. Kósa azokban a napokban pont Svájcban volt a csengeri örökösnővel, együtt mentek ügyvédhez, ahol tanácsadói megbízást is elfogadott, és voltak az UBS Banknál ügyet intézni. Ezt maga Kósa Lajos mondta el korábban a rendőrségi kihallgatásán, ahol azt vallotta, hogy négyszer is találkozott P. Máriával Svájcban.

A nyomozók egy másik számlát is lefoglaltak, az 4425 frankról (1,5 millió forint) szól, és a zürichi Ramada Hotel állította ki. Az nem derült ki a rendőrségi iratokból, hogy hány éjszakát fizettek is ki, de az elegáns, főleg üzleti útra érkezőknek ajánlott szállodában most 40 ezer forintért is lehet szobát foglalni. P. Máriát 780 millió forintot csalással vádolják. (168.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky