h i r d e t é s

Nehéz péntek jön!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nehéz péntek jön!

2017. március 10. - 09:00

 

Fokozódik a görcshajlam, többeknél pedig emésztési zavarok léphetnek fel. A szívbetegek állapota szintén romolhat. 

A kép illusztráció! - Forrás: Hajraegeszseg.hu

Pénteken egy kettősfront érezteti hatását, az összetett időjárási helyzet nagy megterhelést ró a frontérzékenyek szervezetére. A gyakori vérnyomás-ingadozás mellett az arra hajlamosaknál keringési problémák léphetnek fel, egyeseknél rosszullét, nehézlégzés is jelentkezhet. Az idősek és szívbetegek különösen veszélyeztetettek, számukra erősen ajánlott kerülni mindenféle fizikai megterheléssel járó tevékenységet, illetve a felesleges stresszhelyzeteket.

Puffadásos panaszok jelentkezhetnek

Sokaknál emésztési panaszok, illetve puffadás léphet fel, melyek főként a nyugati tájakon élőknél jelentkezhetnek. A kellemetlen tünetek csillapítása érdekében tartózkodjunk a tej és termékek, valamint a vörös húsok fogyasztásától, a zsíros és erősen fűszeres ételek helyett pedig válasszuk inkább a gyomrot kímélő, zöldségalapú fogásokat.

Sokaknál emésztési panaszokés puffadás léphet fel pénteken

A hidegre érzékenyek újabb nehéz napnak néznek elébe: többen továbbra is görcsös panaszokkal küzdhetnek, tüneteik nem, vagy csak alig mérséklődnek. Az érintetteknek javasolt megemelni a magnéziumbevitelt, az étrendbe is igyekezzünk beépíteni az ezt tartalmazó ételeket, például csíraféléket, olajos magvakat. Tüneteket okozó mennyiségben a mogyoró, az éger és a ciprusfélék virágpora található meg, de a viszonylag csapadékos időnek köszönhetően intenzív tünetekre továbbra sem kell számítaniuk az allergiásoknak.

Nagy a balesetveszély, reggel az Alföld északi részén, illetve északkeleten az autósok pára- és ködfoltokkal találkozhatnak, amelyek miatt jelentősen lecsökkenhet a látástávolság. Ezeken a tájakon javasolt nagyobb követési távolságot tartani, illetve mérsékelni a sebességet. Napközben a Dunántúlon az erős, helyenként viharos szél tovább növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, a csökkent menetstabilitás mellett a letörő faágak is veszélyt jelenthetnek - hívja fel a figyelmet a Meteoklinika.

 

Forrás: Meteoklinika, Házipatika


 

Kommentek

h i r d e t é s