h i r d e t é s

Negyedmilliós fizetésemelést kapott Kövér László

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Negyedmilliós fizetésemelést kapott Kövér László

2022. március 29. - 08:15

Kövér László házelnök fizetése bruttó 254 ezer forinttal emelkedett, az Állami Számvevőszék elnökéé pedig havi bruttó 424 ezer forinttal nőtt.

Kövér László - Forrás: MTI/MTVA/Bruzák Noémi

Márciustól több mint 100 ezer forinttal nő minden országgyűlési képviselő fizetése a törvénybe beépített, az átlagkeresetek alakulását követő automatizmus miatt..

A napokban kapják meg a megemelt fizetésüket a parlamenti képviselők: az alapilletmény 8,7 százalékkal, azaz 106 ezer forinttal emelkedik, de a különféle szorzóknak köszönhetően a politikusok túlnyomó része ennél jóval nagyobb béremelésnek örülhet - számolta ki a 24.hu.

A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint tavaly 438,8 ezer forint volt a bruttó átlagkereset, a képviselői alapilletményt pedig az előző évi átlagkereset háromszorosában állapítja meg a jogszabály, így ez márciustól 1 millió 316 ezer forintra nő  - áll a portál cikkében.

Már egyetlen bizottsági hely esetén is 1 millió 580 ezer forintos fizetés jár.

Több mint 1,8 millió forint dukál a törvényalkotási bizottsági tagság után, illetve annak, aki két bizottságnak is tagja. A bizottsági alelnökök közel 2 millió forintot kapnak, a bizottsági elnökök és frakcióvezető-helyettesek, továbbá a jegyzők (ez együtt több mint 40 képviselő) pedig 2 millió 240 ezret.

A hét frakcióvezetőnek, a hat parlamenti alelnöknek és a háznagynak, Mátrai Mártának a 212 ezer forintos emeléssel 2,6 millió forint fölé nő a bére.

Kövér László házelnök 254 ezer forintos fizetésemelést kap, ezzel bruttó 3,6 millió forint már a havi illetménye. (Napi.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky