h i r d e t é s

Ne alázza meg a diákokat a középiskolai felvételi!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ne alázza meg a diákokat a középiskolai felvételi!

2019. január 18. - 14:03

Az elmúlt években rendszeresen előfordult, hogy rendkívül nehéz írásbeli feladatokat kaptak az általános iskolások a gimnáziumi felvételikor. 

Illuszráció: parameter.hu

A feladatsorokat úgy állították össze, hogy azokat szinte lehetetlen volt hibátlanul megoldani. A többség számára súlyos kudarcélményt jelentett a rossz eredmény, a túl nehéz feladatokhoz pedig túl kevés idő állt a gyerekek rendelkezésére.

Elfogadhatatlan, hogy miközben a diákok rengeteg energiát fektetnek a felkészülésbe, komoly csalódást kell átélniük a teljesíthetetlen követelmények miatt. Néhány eredmény az elmúlt évekből: tavaly a 8 osztályos gimnáziumba felvételizők az 50 elérhető pontból mindössze 18,3 pontot tudtak elérni a matek írásbelin, azaz átlagosan 37 százalékosra sikerültek a felvételik. A tavalyelőtti hatosztályos gimnáziumi matek felvételin az 50 elérhető pontból csak 19,7-et tudtak átlagosan elérni a diákok, azaz 39 százalékos volt az átlagos eredmény.

Az Orbán-kormány gimnáziumi felvételi rendszere azt üzeni a gyerekeknek, hogy buták és tehetségtelenek, így kudarcfélővé tesznek olyan embereket, akik sikereorientált felnőttekként sokkal többre volnának képesek. A Liberálisok követelik, hogy a középiskolai felvételi vizsgaanyagát igazítsák a tananyaghoz! Csak olyat kérdezzenek a gyerekektől, amit korábban meg is tanítottak! Ne alázzák meg a diákokat! 

Bősz Anett sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon: 

Magyar Liberális Párt - Liberálisok 


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s