h i r d e t é s

Napok kérdése, és visszatér a tavasz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Napok kérdése, és visszatér a tavasz

2021. április 08. - 05:53

 

A következő napokban is gyakran lesz szeles az idő, és a felhőzet mennyisége is változóan alakul, de fokozatosan melegszik az idő!

Napközben egy felhőtömb halad kelet felé, illetve gomolyfelhők is képződnek, de a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Több helyen - délnyugaton kisebb eséllyel - alakulhat ki zápor, hózápor, esetleg zivatar is lehet. Emellett reggel az Észak-Dunántúlon havazhat is.
Késő délután, estefelé megszűnik a csapadék, a felhőzet is jelentősen csökken. Az északnyugati szél ismét nagy területen erősödik meg, néhol viharossá is fokozódik.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 11 fok között alakul. Késő estére -1 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Front nem lesz felettünk, de a hűvös idő és szél miatt fejfájás, kopásos jellegű ízületi bántalmak, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szívproblémák, rosszullét és alvászavarok egyaránt jelentkezhetnek. Sajoghatnak végtagjaink.

A szeles idő ingerlékenységet, nyugtalanságot is okozhat.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s