h i r d e t é s

Napelemes fejlesztések Japánban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Napelemes fejlesztések Japánban

2022. április 11. - 08:34

A külföldi példák mindig meghatározóak a vállalatok vezetői számára, amikor egy-egy fontosabb, jelentősebb befektetésről kell dönteniük. Noha az ma már nem kérdés, hogy a megújuló energiaforrások jelentik-e a jövőt, Japán példája biztosan meggyőző lesz a még bizonytalanok számára.

Forrás: napelemespalyazatok.hu

Japán még tovább emeli a terveket a megújuló energiakapacitások terén

A hír alapja az, hogy 2030-ra elfogadásra került az a terv, miszerint Japánban 36-38%-ra emelik a nemzeti célkitűzésüket a megújuló energiák terén, azaz a teljes villamosenergia-termelésükből ekkora részt szeretnének környezetbarát forrásokból biztosítani.

Ez azt is jelenti, hogy 46%-os szén-dioxid kibocsátást érhetnek el már erre az időpontra, amennyiben minden tervben lévő projekt realizálódik.

Két fontos cél valósul meg ezzel. Egyrészt közelebb kerülnek a szén-dioxid semlegesség eléréséhez, másrészt pedig létrejön az, hogy megbízható energiaellátást hozzanak létre a lehető legkisebb kiadások mellett.

Mindkét cél nagyon fontos, ahogy nem kerülheti el a figyelmünket az sem, hogy magának az eredetileg megfogalmazott mértéknek is jelentősen növekszik ezzel az aránya a korábbi évekhez képest. Rögtön felmerül a kérdés, hogy itthon is pozitív trendek valósulnak-e meg ebben a témakörben.

Magyarország és a megújuló energiaforrások kapacitásának növelése

Természetesen itthon is számos törekvés van arra nézve, hogy minél nagyobb mértékben támaszkodjon az energiaellátás a környezetre ártalmatlan, megújuló energiák felhasználásával előállított áramra.

Mind a vállalatok és vállalkozások, mind pedig a magánszemélyek számára éppen ezért remek lehetőségként adott a különböző támogatások és pályázatok igénybevétele, amelyek révén egy kedvezőbb megtérülési időt nyerhetünk, valamint jelentősen alacsonyabb költségekkel kell számolnunk.

A kivitelezők leveszik a vállunkról a terheket

A Napelemespályázatok vállalatok számára, valamint magánszemélyeknek is kínál teljes körű szolgáltatását, amelynek köszönhetően minden egyes lépés könnyen és gyorsan ölthet testet. A komplett szolgáltatáscsomagnak része a vonatkozó pályázatokról, illetve támogatásokról való tájékoztatás, valamint az ezekhez benyújtandó kérelmek, pályázati anyagok összeállítása is.

Ezután következhet az energiaigények felmérésével, valamint a helyszín adottságainak figyelembevételével a szakszerű tervek elkészítése, amelyek egy olyan rendszert garantálnak, amellyel elérhető a vállalati költségoptimalizálás vagy akár a nulla forintos villanyszámla is.

Ezt követi a napelem engedélyeztetése, majd a szakszerű kivitelezés. Vállalatok esetében nem ritka az egy éves megtérülés, amely igazán kecsegtetően hangzik.

Emellett fontos szempont egy vállalat életében az is, hogy hogyan reagálnak egyes lépéseikre, illetve fejlesztéseikre az ügyfeleik, valamint partnereik, s ezzel a környezetbarát lépéssel megtarthatja a korábbiakat, de akár még újakat is szerezhet, hiszen mindenki méltányolja a nagymértékű beruházást az emberiség közös jövőjébe.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s