h i r d e t é s

Nálatok is tele a gyerekszoba megunt játékokkal?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nálatok is tele a gyerekszoba megunt játékokkal?

2020. augusztus 11. - 08:48

 

A gyerekeket születésüktől fogva elhalmozzuk játékokkal, amik lassan ellepik a gyerekszobát, majd észrevétlenül az egész lakást. Mit tehetsz, hogy a sarokba dobott játékok ne árválkodjanak? Selejtezz! Az ovis gyerekek életkori sajátosságaik miatt még nem képesek megválni kedvenc játékaiktól, ezért érdemes megvárni az 5-6 éves kort, amikor az iskolára készülve könnyebb rávenni őket a tudatos pakolásra.

Forrás: kreativjatek.hu

Az évek múlásával rengeteg hiányos vagy sérült játék marad. Vizsgáld meg alaposan őket. Kérd a gyerekek segítségét, ők évekre visszamenőleg tudják, melyiknek mi baja. Ha úgy ítélitek meg, egy játék menthetetlen, és más gyerek sem játszana vele szívesen, dobjátok ki.

Hogyan hasznosítsd a megunt játékokat?

Adományozz! Vannak olyan játékok, amik kifogástalanok, de uncsik. A használható állapotúakat adjátok tovább olyanoknak, akiknek nincs lehetőségük megvásárolni. Az adományozással a gyerekek földre szállt kisangyalnak érezhetik magukat. Számtalan kezdeményezés igyekszik felhívni a figyelmet az ajándékozás örömével a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésére. Ezekbe a gyerekeket is érdemes bevonni.

A karácsonyi cipősdoboz-akcióhoz hasonlóan egész évben gyűjthetünk a szegény gyerekeknek. Válasszatok korosztályt és nemet, akit meg szeretnétek ajándékozni, és töltsétek meg az üres dobozt olyan ajándékokkal, amiknek ti is örülnétek! Csomagoljátok be és adjátok le a gyűjtőhelyek egyikén, hogy még karácsony előtt a címzettekhez juthasson. A Mikulásgyár is adományokat vár, de szép állapotú ruhák, könyvek és játékok mellett tartós élelmiszert is szívesen látnak, a csomagok ugyanis mélyszegénységben élő családokhoz kerülnek, hogy nekik is csodálatos ünnepük legyen.

Ha megtetszett az adományozás, ne álljatok le. Számtalan jó kezdeményezés él. A Fogadj örökbe egy ovit! óvodás csoportok támogatását tűzte ki céljául. Hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek segítenek ezen keresztül. Bármilyen jó minőségű, nem használt játékot, könyveket, társasjátékokat, babákat, aranyos plüssöket, hangszereket várnak elsősorban, de a feleslegessé vált kismotort, kisbiciklit, rollert és benti elfoglaltsághoz kézműves eszközöket, papírt, ollót, ragasztót, írószereket, festéket, gyurmát és alapvető higiéniai termékeket, zsebkendőt, szalvétát, fogkefét, fogkrémet, szappant, takarót, törölközőt, ágyneműt és takarító- és fertőtlenítőszert is szívesen fogadnak. A kezdeményezés így nem csak az ovis gyerekeken, hanem a családokon is segít.

Ha megtetszett a kezdeményezés, hajrá! Elkél a segítség. Érdemes megkérdezni a helyben lévő intézményeket is. A korosztálynak megfelelő mesekönyveket, játékokat biztosan jó néven veszik. És ha más nem jut eszedbe, keresd meg a védőnőt, ő tud olyan családokról, akiknek játékokra és szép állapotú ruhákra van szükségük.


 

h i r d e t é s