h i r d e t é s

Nagyot gyengült a forint hétfőn

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Nagyot gyengült a forint hétfőn

2020. szeptember 21. - 14:17

A feltörekvő piaci árfolyameséssel párhuzamosan nagyot gyengült hétfőn a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az euró jegyzése a kora reggeli 360,28 forint után délután fél kettőkor 362,91 forinton állt. A hétfőn elért legmagasabb jegyzés 363,09 forint volt, amire legutóbb április közepén volt példa.
A dollár jegyzése a kora reggeli 303,51 forintról 307,94 forintra, a svájci franké pedig 333,65 forintról 337,12 forintra emelkedett. A dollár hétfői jegyzése a július közepinek, a svájci franké pedig az április közepinek felel meg.
Az euróval szemben 9,6 százalékkal, a dollárral szemben 4,1 százalékkal, a svájci frankkal szemben 10,6 százalékkal gyengült a forint az év eleje óta.

Hétfőn a fejlődő piacokon általános árfolyamcsökkenés következett be mind az értékpapírok, mind a helyi devizák körében, amit az újabb járványvédelmi korlátozások esetleges európai bevezetésével szemben felmerült aggodalmakra vezetnek vissza piaci elemzők. A török líra például rekordalacsony árfolyamot ért el a dollárral szemben, az orosz rubel pedig öt havi mélypontra csúszott le. (MTI)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s