h i r d e t é s

Nagyon pörgött a nemzeti konzultáció kitöltése a hétvégén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagyon pörgött a nemzeti konzultáció kitöltése a hétvégén

2020. július 14. - 08:24

 

Dömötör Csaba a múlt hét csütörkön jelentette be, hogy "már 232 ezer kérdőívet töltöttek ki a magyar emberek", hétfőre ez a szám pedig 396 ezerre nőtt.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára - Forrás: Koronavírus Sajtóközpont / MTI

Minden fideszes megnyalhatja a tíz ujját, hiszen ez 164 ezres növekedés alig négy nap alatt. "Rendkívül nagy az érdeklődés a nemzeti konzultáció iránt, és bár még messze a feladási határidő, de a hétfő reggeli összesítés alapján már 396 ezren kitöltötték a kérdőívet" - jelentette be a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba szerint ez azt bizonyítja, hogy aktuális, fontos és mindannyiunk életét érintő kérdésekről van szó, amikről érdemes véleményét mondani. A koronavírus-járvány alatt Magyarország az egyik legjobban és legeredményesebben védekező ország és a kormány szeretné, ha ez így is maradna, ezért a vírust a határokon kívül kell tartani - szögezte le a politikus. Emlékeztetett, hogy a kabinet emiatt beutazási korlátozásokról döntött, és három, vörös, sárga és zöld kategóriába sorolja az országokat.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a nemzeti konzultációban világos képet ad majd arról, hogy melyek a magyarok által leginkább támogatott intézkedések.

Dömötör Csaba kijelentette, hogy az ellenzék azonban újra és újra "torpedózza a konzultációt". A hírek szerint kiveszik a kérdőíveket a postaládákból, máshol levágják azokról a személyes adatokat. A Momentum obszcén tartalmakat firkál az ívekre, miközben súlyos kérdőjelek vannak akörül, hogy a független Hadházy Ákos hogyan kezeli a személyes adatokat - sorolta problémáit.

A politikus közölte, nem értik, hogy a baloldali pártok miért akarják akadályozni, hogy az emberek elmondják a véleményüket a járványról, a járvány elleni küzdelemről. Ha a védelmi összefogáshoz nem tudtak semmit hozzátenni, legalább a párbeszédet ne akadályozzák - kérte. (MTI)


 

h i r d e t é s