h i r d e t é s

Nagyon megváltozott a levegő Indiában a korlátozások után

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nagyon megváltozott a levegő Indiában a korlátozások után

2020. szeptember 20. - 07:00

 

Egészen beszédes képek láttak napvilágot Indiából azután, hogy a kormány enyhített a lezárási korlátozásokon. Mindez finoman szólva sincs jó hatással a levegő minőségére.

Forrás: Daniel Edwards @EDannyEdwards / Twitter

Indiában a hatalmas lakosság, a gyárak és az egyéb létesítmények miatt általában magasabb a légszennyezettség, ami szabad szemmel is jól látható. Az elmúlt két hónapban azonban sokat javult a helyzet, köszönhetően a COVID-19 okozta lezárásoknak.

Az indiai kormány azóta enyhített ezeken a korlátozásokon, független attól, hogy a számaik még mindig nagyon magasak. A gazdaság újraindítása kulcsszerepet játszik ebben, ami pedig rossz hatással van a levegő minőségére.

A „jó levegőminőség” napjainak leáldoztak, miután ismét rengetegen indultak útnak, köztük Delhiben. Szeptemberben a légszennyezettség és a szmog által évek óta sújtott Delhiben mérsékelt levegőminőségi napokat rögzítettek.

A levegőminőségi index (AQI) 100-200 között ingadozott. Ez aggodalomra ad okot a környezetvédelmi szakértők számára, akik szerint augusztus környékéig a levegő minőségnek „jó” volt. Azzal, hogy elállt az eső, és a szél sebessége csökkent, a részecskék felhalmozódása növekszik a levegőben.

A szolgáltatások feloldásával több jármű került forgalomba, így a por is nagyobb. A sputniknews.com is nagyon érdekes és látványos képeket tett közzé, amik jól mutatják be a helyzetet. Néhány héttel a március végén bevezetett lezárások után egészen elképesztő képek jelentek meg Indiában a tisztább levegőről, a felhőkről, a zöld fákról, miközben sokkal jobb volt a láthatóság.

Most, hogy a kormány enyhített ezeken a korlátozásokon a gazdaság stabilizálása érdekében, egyértelmű légköri különbség látható a város felett. Mindenki észrevehette a változásokat. A hét elején a környezetvédelmi miniszter kulcsfontosságú megbeszéléseket tartott a vezető tisztségviselőkkel, hogy megvitassák a késő őszi és téli hónapokban tapasztalhat rendkívüli szennyezés kezelésének lehetőségeit. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s