h i r d e t é s

Nagyon megszenvedi az egészségügy a létszámhiányt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagyon megszenvedi az egészségügy a létszámhiányt

2022. január 16. - 06:03

 

Extrém terhelés alatt állnak a dolgozók, hallani 300 órához közelítő munkaidőről is.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Mónus Márton

Extrém módon megnőtt a munkamennyiség, amelyet az egészségügyi dolgozóknak Magyarországon nap mint nap el kell végezniük. A terület leginkább z emberhiánytól szenved – mondta az Inforádiónak adott interjújában Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke.

A tisztségviselő szerint a munkamennyiség növekedésének két oka van, az egyik, hogy egyre nő a kórházba kerülő, ellátást igénylő betegek száma és betegségük súlyossági foka, a másik pedig az ellátásban résztvevő szakemberek száma csökken. 

Emiatt, hogy a maradó egészségügyi dolgozók sokkal több munkaórát teljesítenek, havonta nem 168, hanem 200-220 órát, sőt, hallani 300 órát közelítő munkaidőről is.

Balogh Zoltán beszélt arról is, hogy nem tudja megerősíteni a KSH legfrissebb jelentését, amely szerint  egy év leforgása alatt mintegy 17 ezren hagyták el az egészségügyi pályát. a jelentés ugyanis az egészségügyi és a szociális ellátórendszert együtt kezeli. A MESZK körülbelül 2-3 ezer egészségügyi dolgozóval lát kevesebbet a nyilvántartása alapján, az egészségügyet valóban elhagyók pontos számára pedig csak a tagsági kártya éves megújításakor, vagyis februárban derülhet fény. (Népszava)


 

Kommentek

h i r d e t é s