fbpx Nagyon megdrágult Cegléden a gyermekétkeztetés - forrnak az indulatok | CIVILHETES

h i r d e t é s

Nagyon megdrágult Cegléden a gyermekétkeztetés - forrnak az indulatok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagyon megdrágult Cegléden a gyermekétkeztetés - forrnak az indulatok

2018. augusztus 19. - 14:00

 

Az általános iskolások étkezése egy év alatt közel a másfélszeresére drágult.

Fotó: illusztráció / delpestmegyeonline.hu / Ceglédi Spotlight

Van olyan korosztály, ahol 34 százalékos emelés is várható, egy év alatt másodszor emeli az önkormányzat a gyermekétkeztetés díját – ismerteti bejegyzésében a Ceglédi Spotlight a közétkeztetési tarifák jelentős emeléséről szóló nemrégi önkormányzati döntést.

A 4-6 éves korosztályba tartozó gyermekek teljes napi ellátása a jelenlegi nettó 615,8 forintról 716-ra emelkedik, míg a 15-18 éves korcsoportnak ugyanezért az ellátásért az 1016 Ft helyett már 1170 Ft-ot kell majd fizetnie. A legrosszabbul a 7-14 évesek járnak, esetükben a 745 Ft-os teljes napi ellátás 999 Ft-ra emelkedik, ami 34 százalékos emelést jelent.

Ráadásul egy éven belül másodszor emel árat az önkormányzat, a január 1-én bevezetett díjakat a tavaly novemberi testületi ülésen határozták meg, az 11-18 százalékos emelés volt,

A 4-6 éves korcsoport étkezése így 29l, a 7-14 éveseké 48, a középiskolásoké pedig 35 százalékkal drágult egy év alatt.

Pikáns, hogy az önkormányzatot a közelmúltban 5 millió forintra büntette a Közbeszerzési Döntőbizottság, mert tavaly úgy írták ki a közétkeztetésre vonatkozó pályázatot, hogy abba a versenyt szükségtelenül korlátozó feltételt épített bele az önkormányzat. Az akkori, csupán 1 évre vonatkozó pályázatot az a TS Gastro cég nyerte, aki a mostani, immáron 5 évre vonatkozó megbízást is elnyerte az önkormányzattól. (Most három pályázat érkezett be, ebből kettőt az önkormányzat érvénytelenített.)

A Ceglédi Spotlight Facebook-bejegyzése alatti hozzászólásokból az szűrhető le, hogy többen elégedetlenek nemcsak a megemelt árakkal (van, akinek több mint nettó 1100 forintba kerül a napi, ötszöri étkezést jelentő ellátás), hanem az étel minőségével.

Az önkormányzat azzal indokolja az emelést, hogy a cég magasabb áron szolgáltatja a gyerekétkeztetést, másrészt – és ezt a cég kereskedelmi vezetője is írja a poszthoz fűzött egyik hozzászólásában – az alapanyagok drágultak a közelmúltban. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s