h i r d e t é s

Nagy István azt mondta, hogy az áremelkedésnek itt és most vége van

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nagy István azt mondta, hogy az áremelkedésnek itt és most vége van

2022. június 17. - 06:15

Nagy István agrárminiszter a Spirit FM Exkluzív műsorának vendége volt, ahol a gabona- és árpatermelés volt terítéken. Biztosított mindenkit, hogy a háború okozta ellátáshiánytól Magyarországnak nem kell aggódnia.

Nagy István - Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az agrárminiszter a műsorban elmondta, hogy az idei gabona- és árpatermelés jól alakult, és mivel az aratási szezon hamarosan elkezdődik, a tárolókapacitások felszabadulnak, ami megállíthatja a gabonaárak emelkedését.

Amint azt elmondta, Magyarország mezőgazdasága 20 millió ember ellátására képes, így emiatt nem kell aggódnia senkinek, ellenben az élelmiszerárak emelkedése miatt annál inkább, hiszen mindenhez kell energia, földgáz, kőolaj, munkaerő, a háborúnak pedig óriási hatásai vannak mindezekre.

„Minden a háborúra vezethető vissza” – fogalmazott a miniszter. „A gabona ára emelkedik, ezért a kenyér és az állati takarmány ára is, ezáltal drágulnak a hústermékek” – fejtette ki Nagy István, aki szerint a jelenleg érvényben lévő árstop nélkül további 5 százalékos lehetne a szektorban tapasztalt áremelkedés.

LESZÖGEZTE, HOGY A GABONA DRÁGULÁSÁNAK MEREDEK NÖVEKEDÉSÉNEK MOST EGY DARABIG BIZTOSAN VÉGE MAGYARORSZÁGON.

„Magyarország ezért is döntött a gabonatermés kivitelének korlátozásáról, hiszen enélkül ez a pánikhelyzet azt okozta volna, hogy kettő hét alatt az utolsó szemig felvásárolták volna a tartalékainkat” – magyarázta az agrárminiszter a döntést. (Index)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky