fbpx MZP szerint simán zsarol a DK, ha ki kell csikarni egy támogatást | CIVILHETES

h i r d e t é s

MZP szerint simán zsarol a DK, ha ki kell csikarni egy támogatást

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

MZP szerint simán zsarol a DK, ha ki kell csikarni egy támogatást

2021. október 21. - 14:52

 

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint erről neki polgármesterek beszéltek, de többet nem mondhat erről.

Dobrev Klára és Márki-Zay Péter, miniszterelnök-jelölti vita az RTL-been. 2021.10.13. - Fotó: Bielik István/Peti Hírlap

"Ne felejtsük el, hogy a miniszterelnök egy rendkívül erős közjogi pozíció Magyarországon. Sokkal erősebb annál, mint hogy ki van a háta mögött vagy éppen milyen pártok és milyen nevek szerepelnek a listán" - jelentette ki az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje a Magyar Hangnak adott interjújában.

Márki-Zay Péterrel az előválasztás végeredménye előtt beszélgettek a lap munkatársai. Bevallása szerint Hódmezővásárhelyet is eredményesen vezette másfél évig úgy fideszes kétharmadban, hogy neki nem volt frakciója. Jelezte, természetesen bármikor előfordulhat, hogy megbuktatják a későbbiekben. Azért nem aggódik emiatt, mert nem tud ellene semmit sem tenni - mint ahogy Medgyessy Péter sem tudott annak idején. Nyilván azt reméli az ember, hogy a képviselők nagyobb részére számíthatunk majd emberként, hazafiként - jegyezte meg. Ugyanakkor kitért azon kérdés elől, mely azt firtatta, kitől tart a legjobban. Úgy véli, bármelyik párt képes lehet a trónfosztásra, amelyiknek többsége van a Parlamentben. 

Hangsúlyozta azt is, felajánlotta már korábban, hogy amennyiben húzónévként felveszik nevét az első öt látható név közé, akkor elvállalja a képviselőséget, de már előre önként lemond a listás bejutási lehetőségről - így alapvetően csak akkor ülne be a Parlamentbe, ha sikerülne egyéni körzetében megvernie Lázár Jánost. Kitért arra is, hogy "járna" egy frakció a civileknek és a jobbközép erőknek, mivel a Fidesz elleni legfontosabb fegyvernek azt tartja, hogy egyre több hiteles, jobboldali ember bukkan fel az ellenzék soraiban.

Márki-Zay Péter beszélt a DK-ról is, melyről azt gondolja, nagy a társadalmi elutasítottsága. 

"A DK kevésbé gátlásos, hatalomtechnikában eléggé leleményesek, és hát a zsarolás eszközét sem szégyellik alkalmazni egy-egy támogatás kicsikarásához". A konkrét kérdésre - hogy kit zsaroltak és mivel - hárított, mondván erről az érintett polgármesterek beszéltek neki, de többet nem mondott.

Ugyanakkor imádkozott már Dobrev Kláráért is, amikor a politikus elkapta a koronavírust. (Ezt már korábban is tudtuk, mert mondta - a szerk.)

Szóba kerültek a kiábrándult fideszesek is. Márki-Zay számítása szerint ők egy óriási tömeget alkotnak. Jelezte, az ő percepcióját az befolyásolja, hogy Hódmezővásárhelyen ezek az emberek döntötték el a választást.

Később megemlítette, hogy leendő kormánya semmiképpen sem tervez adóemelést, mivel meg kell erősíteni a választópolgárokat, hogy nem fognak rosszabbul járni.

A Magyar Hang szerkesztőségi kommentárjában jelezte, az előválasztási hajrában többször is keresték interjúra a DK aspiránsát, jelezve, hogy neki is ugyanolyan feltételekkel és formában szeretnének megjelenést biztosítani. Azonban Dobrev Klára nem élt ezzel a lehetőséggel. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s