h i r d e t é s

Multifokális főfunkci

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Multifokális főfunkci

2021. január 27. - 14:02

 

Ez a Palkovics, a lízingelt miniszter, egy kész főnyeremény. Mindenhez ért.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter - Forrás: MTI

A cselszövésen, a hazudozáson kívül is. Műszaki doktor, a Magyar Tudományos Akadémia hóhéra, a tudományos kutatók és kutatásaik járszalagra kötője, a felsőoktatás karámba zárója, az üzemképtelen, és állandóan variált iskolai elektronikus napló atyja. (Utóbbit nyilván még szebb pénzért, mint a többit.) Kiérdemelheti a multifunkci jelzőt!

Legújabban a művészetek, közelebbről a színházművészet szakértőjeként is megnyilvánult.

Hogy aszongya: "az SZFE-n a színházba járók szeretnének másfajta szemléletet látni!"

Na, mármost! Honnan a bánatból tudja Palkovics, hogy a színházba járók másfajta szemléletet szeretnének látni? Ezt a Vidnyánszky-féle Nemzeti üres széksoraiból állapította meg? (Szemben a Víg, a Katona, más kőszínházak, meg az alternatív, amatőr s a többi teátrumok tömött széksoraival.)

És, ha másfajtát, akkor milyet? Nyilván Vidnyánszkyét!

(Mellesleg és egyáltalán jár színházba ez a Palkovics? Nem jellemző az uralkodó körökben.)
Ugyanazzal állunk itt szemben, mint amikor Orbán, Szijjártó, Varga J. és a többi hóhmec állandóan "a magyar emberek" érdekeire, nézőpontjára, véleményére, szándékaira, rokon- és ellenszenveire, sérelmeire hivatkozik, annak alátámasztásául, amit ők maguk akarnak elérni.

Mert ők tudják! Helyettem is! Például a Nemzeti Inzultációs kérdőívekből, melyeket, – ha egyáltalán – némelyes, elenyésző, bár naponta egymillióval több, valójában szűk talpas réteg küld
vissza. Melyekben a kérdésekre adott válaszok is szerepelnek. "Ugye egyetért velem"?

Ugyanazzal állunk itt szemben, mint amit a Kádár-rendszer klasszikus szlogenje írt le: érted jöttünk, nem ellened! Hát, kérem! Értem ne jöjjön senki! Helyettem ne fogalmazza meg senki, hogy mit gondolok valamiről (például az SZFE-n szükségtelen szemléletváltásról, mely egyszerűen a művészeti ág einstandolását, letarolását, képükre és hasonlatosságukra alakítását jelenti, elefántként törve-zúzva a porcelánboltban. Mely végül eredménnyel nem fog járni, mint ahogy az irodalom és az irodalomtörténet einstandolása, egyirányúsítása, a történelem meghamisítása sem fog. Tartósan nem sikerült senkinek. Mert nem sikerülhet.

A magam részéről e fantasztikus, univerzális zsenit visszaengedném kölcsönző német munkáltatójának. Kínlódjon vele ő!


 

Kommentek

h i r d e t é s