fbpx MSZP: jogosak az egészségügyi szakdolgozók követelései | CIVILHETES

h i r d e t é s

MSZP: jogosak az egészségügyi szakdolgozók követelései

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

MSZP: jogosak az egészségügyi szakdolgozók követelései

2021. augusztus 01. - 11:47

 

Az MSZP jogosnak tartja az egészségügyi szakdolgozók követeléseit, az ellenzéki párt szerint a szakdolgozóknak elegük van az alulfizetettségből, a túlterheltségből és abból, hogy nem hallgatják meg őket.

Forrás: 24.hu

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján azt mondta, ebben a kormányzati ciklusban 25 éves mélypontjára került az egészségügy finanszírozása, az ágazatra a GDP 4,5 százalékát költi csak a kormány, míg az európai átlag 7 százalék.
    Az ellenzéki politikus kitért arra: bár a "kormányzati propaganda" szerint ebben az évben és jövőre több pénz jut egészségügyre, ez valójában a megemelt orvosbérek finanszírozási többlete, és az ágazat működtetésére egy jottányit sem fordítanak többet, mint az előző években. Elvavult a géppark jelentős része, humánerőforrás-hiány van, hosszúak az ellátási várólisták - emelte ki Korózs Lajos.     
    A bizottsági elnök úgy fogalmazott, ma a magyar egészségügy lélegeztetőgépen van, és nem véletlen, hogy az ágazatot sokan hagyták ott. Nem lehet elhinni Kásler Miklós miniszternek, hogy ezrek térnek vissza az ágazatba - vélekedett.
    Korózs Lajos kiemelte, a szocialista párt választási programjában kiemelkedő helyen szerepel az egészségügy, így egyebek között az, hogy külön minisztériumnak kell felügyelnie ezt a területet. Emellett az európai uniós átlag szintjére kell felhozni az ágazat finanszírozását, mert most uniós átlagban Magyarország költi szinte a legkevesebbet egészségügyre és a magyar emberekre - tette hozzá a képviselő. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s