fbpx MSZP: a szociális ellátórendszerből kell kiegészíteni az alacsony nyugdíjakat | CIVILHETES

h i r d e t é s

MSZP: a szociális ellátórendszerből kell kiegészíteni az alacsony nyugdíjakat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

MSZP: a szociális ellátórendszerből kell kiegészíteni az alacsony nyugdíjakat

2021. július 28. - 12:01

 

A szociális ellátórendszerből egészítené ki az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke a nyugdíjakat, hogy elérjék a megélhetési minimumot.

Forrás: 24.hu

Korózs Lajos MSZP Facebook-oldalán közvetített szerdai online sajtótájékoztatón elhibázottnak nevezte a kormány jövedelem- és gazdaságpolitikáját, továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy egyes szociológiai tanulmányok szerint növekszik a szegények aránya az országban, különösen az idősek között.
    A nyugdíjminimumról azt mondta, el kell érni, hogy "a gyalázatos, 28 500 forint, ami tizenharmadik éve változatlan" legalább hetvenezer forint legyen, azaz a nettó minimálbér ötven százaléka.
    Kitért arra, hogy a megélhetési minimum tavaly 205 ezer forint volt.
    Szerinte ha valakinek a nyugdíja nem éri ezt a megélhetési küszöbértéket, akkor azt ki kell egészíteni a szociális ellátórendszerből.
    A nagyon alacsony nyugdíjak esetében nyugdíjkorrekciós programot ígért.
    Korózs Lajos elmondta, ezzel a politikával szinte az összes nyugdíjas jobban fog járni, különösen, ha visszatérnek a nyugdíjemelés vegyes, svájci indexálásához, amely az infláció mellett a gazdasági és a bérnövekedést is figyelembe veszi.
    Megismételte a szocialisták adómentes minimálbérre, illetve a 321 ezer forintos nettó bérig terjedő adójóváírásra vonatkozó javaslatát.
    Szerinte az Orbán Viktor miniszterelnök által meghirdetett nemzeti konzultáció nem a valós problémákkal foglalkozik, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd és az LMP előválasztási miniszterelnök-jelöltjének ötpontos népszavazási kezdeményezése viszont a mindennapi életről szól: azt szeretné rendbe tenni, amit Orbán Viktor elhibázott. (MTI)


 

h i r d e t é s