h i r d e t é s

MotoGP: legfeljebb 800 millió a hajdúnánási földekért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

MotoGP: legfeljebb 800 millió a hajdúnánási földekért

2020. október 25. - 06:59

 

Újabb kormányrendelet a magyarországi motorverseny érdekében.

A tervezett motorversenypálya leendő helyszíne - Forrás: MTI

Egy kormányzati pénzátcsoportosítás eredményeként 800 millió forintot biztosítanak a Hajdúnánás határában épülő MotoGP-pálya megvalósításhoz szükséges ingatlanvásárálásokra. Az erről szóló kormányhatározat az október 23-i Magyar Közlönyben jelent meg.

A rendelkezés értelmében a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek (Bártfai-Mager Andrea) és az innovációért és technológiai miniszternek (Palkovics László) a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján kell gondoskodnia a szükséges ingatlanok független értékbecslés szerinti értéken történő megszerzéséről és annak beruházásra alkalmas területté nyilvánításáról 800 millió forint összeghatáron belül.  

Az ingatlanok megszerzésére 90 napja lesz a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek azután, hogy az innovációs és technológiai miniszter megjelölte számára a megszerzendő ingatlanokat. Újabb 90 nap lesz arra, hogy az immár állami tulajdonú ingatlanok a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz kerüljenek. (civishir.hu)

 

A 65 milliárd forintos beruházást idén júniusban jelentették be Hajdúnánáson, a pálya a város határában lesz. A világ egyik legnézettebb sportjának első magyarországi futamát 2023-ban rendezik meg, erről már megállapodtak a jogtulajdonos nemzetközi szervezettel. A szerződés 8 évre biztosítja a hazai futamok rendezését, amelyért külön fizetni kell a Dorna Sports számára. Így a 2023-ban rendezendő futam 9,45 millió euróba kerül (jelenlegi árfolyamon 3,4 milliárd forintba), utána 2027-ig évente 5 százalékkal emelkedik az összeg.


 

Kommentek

h i r d e t é s