h i r d e t é s

Most ne rohangáljon az erdőben a kutyája

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Most ne rohangáljon az erdőben a kutyája

2017. április 03. - 13:10

Veszettség ellen vakcinázzuk épp a rókákat, ezért "ebzárlat" és legeltetési tilalom van érvényben, írja a Nébih. Ez nem azt jelenti, hogy senki nem viheti le a kutyáját sétáltatni, hanem hogy bizonyos területeken és időszakokban nagyjából három hétig nem szabad póráz és szájkosár nélkül a határban sétáltatni. - írja az index.hu.

Fotó: Nicki; Forrás: flickr.com

A szabadba kijáró macskákat pedig be kell oltatni veszettség ellen ,a kutyáknál ugyanez mindenképp kötelező. 143-3 melléklet 1 térkép

A régóta létező rókavakcinázás ugyanis úgy zajlik, hogy csalétkeket szórnak le repülőről vagy kézzel elrejtve, négyzetkilométerenként nagyjából húszat. A lakott területekre vagy erőművekre, a Balaton környékére ez nem vonatkozik. A nálunk élő nagyjából 70-80 ezer vörös róka a célpont, ők terjesztik elsősorban a veszettséget, ami egyébként emberre elképesztően ritkán tudnak átadni, inkább más vadállatok veszélyeztetettek. Legutóbb egyébként márciusban, Borsodban mutattak ki veszettséget egy rókában és két kecskében. A vakcinázott területeken egyébként lesz plakát is minderről, de azért jobb, ha nem kutyák eszik fel a rókáknak szánt csalit. Amin belül egy alumíniumos csomagolásban rejtőzik a hatóanyag. Ezt a csalit egyébként a borzok és az aranysakálok is szeretik, szóval tényleg jobb, ha a kutyák nem mennek rá, és a lehető legtöbb megmarad a rókáknak.

index.hu


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky