h i r d e t é s

Most már védik a demokráciát a Fidesztől

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Most már védik a demokráciát a Fidesztől

2017. december 15. - 13:49

 

A demokratikus ellenzék megosztott. A baloldal egy része nem bocsátja meg, hogy a Jobbik csak most akarja védeni a demokráciát, más esetekben néma maradt, vagy éppen szélsőséges megnyilvánulásaival gyengítette a jogállamot. - írja a nepszava.hu.

Készülődés. Volner János, a Jobbik frakcióvezetője a számvevőszéknél tartott tájékoztatóján elismételte, szerinte most a demokrácia jövője a tét - Forrás:Jobbik/ nepszava.hu

Tiltakozzunk közösen a kiépülő orbáni diktatúra ellen! – hív a Fidesz székháza elé a Jobbik. 

A hatalmát veszélyben érző Fidesz-kormány a negyedszázados magyar demokrácia történetében példátlanul önkényes lépésre ragadtatta magát. Ha velünk megtörténhet, bárkivel megtörténhet – hangsúlyozta a Jobbik az adománygyűjtő kiáltványában. A módszer, hogy az Állami Számvevőszék 660 millió forintos büntetéssel fenyegeti a pártot, a Jobbik szerint a „legsötétebb diktatúrákat” idézi.

Szabó Gábor pártigazgató lapunkhoz is eljuttatott közleményben számolt be arról, hogy a gyűjtés hatodik napja is sikeres volt: szerda estig 3716 ember közel 32 millió forintot utalt át a Jobbik számlájára.

A Jobbik mára, péntek délutánra fáklyás demonstrációt hirdetett a Fidesz Lendvay utcai székházához, ahova

minden, a magyar szabadságot és a demokratikus berendezkedést féltő honfitársát

hívja.

A demonstráción – mint azt a Népszava már megírta – LMP-sek és a Momentum Mozgalom tagjai is jelen lesznek. Juhász Péter, az Együtt társelnöke a Hír TV-ben elmondta: nehéz döntés volt, de pártja végül arra jutott, szintén részt vesz a tüntetésen. Érdekességként említjük, hogy a Független Kisgazdapárt is bejelentette csatlakozását.

Az MSZP és a Demokratikus Koalíció éppen közölte, hogy – bár a Jobbik elleni számvevőszéki eljárást elfogadhatatlannak tartja – nem akar együtt tüntetni Vona Gábor pártjával. Nem közösködik a Jobbikkal a Magyar Liberális Párt sem (lásd interjúnkat Sermer Ádámmal, a Liberálisok elnökhelyettesével).

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője a számvevőszéknél tartott csütörtöki tájékoztatóján elismételte, hogy a demokrácia jövője a tét. Megjelent Horváth Bálint, az ÁSZ kommunikációs igazgatója is, aki azt bizonygatta, hogy a számvevőszék munkáját „szigorú törvények” szabályozzák.

Nagyon durva háború zajlik, az államapparátus politikai célok szolgálatában próbálja ledarálni a legnépszerűbb ellenzéki pártot – mondta múlt héten a Népszavának Krekó Péter, a Political Capital ügyvezető igazgatója. Szerinte ennyire intenzív támadással szemben képtelenség sikeresen védekezni. A Jobbik csökkentheti a veszteséget, de profitálni aligha tud ebből a helyzetből.

A Jobbik mindenesetre megpróbál a szükségből erényt kovácsolni. Azt már önmagában sikerként könyvelheti el, hogy más ellenzéki pártok is csatlakoztak a tüntetéshez, fideszes berkekből pedig olyan vélemények kezdtek kiszivárogni a sajtóhoz, hogy a számvevőszék talán jobban tenné, ha a választások utánra halasztaná a büntetés kiszabását.

nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s