h i r d e t é s

Mivel ütheted el az időt a négy fal között, ha egyedül élsz?

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Mivel ütheted el az időt a négy fal között, ha egyedül élsz?

2022. június 17. - 15:47

Sokszor nem túl ideális az időjárás, hogy a szabadba menj. Biztosan van olyan nap is, amikor semmi kedved kimozdulni, társaságba menni, egyszerűen a négy fal között töltenéd a napot. Ha egyedül élsz, akkor ez akár unalmas is lehet, sokszor csak eszel és filmezel, pedig rengeteg dolgot tehetsz a környezetedért és magadért ilyenkor. Lássuk, hogy mivel tudod elütni az idődet, ha csak egymagad vagy otthon! 

A kép illusztráció! - Forrás: pexeles.com/Elina Fairytale

Újdonságok felfedezése

Az elmúlt időszakban megszoktuk, hogy sok időt töltünk a négy fal között, sokak meg is szerették ezt az életmódot. Rengeteg nehézsége van azonban annak, ha egyedül élsz, hiszen így sokkal nehezebben tartod a kapcsolataidat, hiszen alig találkozol valakivel. Pedig még egy unalmas hétvége is feldobható olyan dolgokkal, amiket még sosem próbáltál ki. Nem, itt nem egy új Netflix filmről beszélünk, hanem ennél sokkal többről van szó.
Érdekel az online casino és sportfogadás világa, akkor nyugodtan látogass el a https://campobet.com/hu/sport/live weboldalára, ahol lehetőséged van kipróbálni magad új dolgokban. Ha egyedül élsz, de szereted a sportokat, szívesen nézel meccset, akkor kiváló lehetőség, hogy egy kicsit feldobd az unalmas mindennapokat. És ne feledd, a sportfogadással pénzt is kereshetsz! Szóba jöhetnek továbbá a különleges, egyedül játszható társasjátékok, hiszen manapság ezekből is bőven akad, akár boltban vásárolt, akár online változatról van szó.

Tegyél rendet az életedben!

Időszakonként nem árt, ha átnézed a személyes dolgaidat, eltávolítasz a lakásból mindent, amire nincsen szükséged. Mindenkinek van egy olyan polca, szekrénye, fiókja, amibe mindent csak beledobál, amire egyáltalán nem büszke. Itt az idő, hogy végre kipakolj onnan mindent és kidobd azokat a dolgokat, amiket sosem veszel elő. A “még jó lesz valamire” nem játszik, kukába vele, esetleg ajándékozd el, add oda annak, akinek szüksége lehet rá. Végre megszabadulhatsz a haszontalan kincseidtől, minden olyan apróságtól, amiről azt sem tudod, hogy mire jó. Hidd el, remek érzéssel tölt majd el utána, ha tudod, hogy ennyivel kevesebb felesleges dolgod van otthon.
Ide tartozik a szezonális ruhák kiválogatása. Valószínűleg neked is van 10-15 olyan holmid, ami állandóan rajtad van, a többit meg maximum havonta egyszer veszed fel. Ami már nem jó rád, amit tavaly sem vettél már fel, azt nyugodtan ajándékozd el olyannak, aki nem teheti meg, hogy megvegye. Rámolj ki mindent, hiszen a legtöbbre valószínűleg semmi szükséged nem lesz. Így végre nyugodt szívvel mehetsz el vásárolni, akár a turkálóba is, hiszen kevésbé lesz bűntudatod tőle.

Kreatívkodj!

Akik egyedül élnek, sokszor a tévéhez nyúlnak, ha unatkoznak, pedig a kreativitás fejlesztése sokkal praktikusabb lehet. Ráadásul egy film mellett nyugodtan tudsz szuper ötleteket megvalósítani, amiket az interneten találtál. A DIY dekorációkkal pedig fel tudod dobni a lakást, hiszen olyan elemei lesznek az otthonodnak, amiről mindig eszedbe jut az a pillanat, amikor készítetted. Nincs jobb dolog, mint kipróbálni valamit, amit korábban még nem tettél meg. Ez lehet írás, festés, rajzolás, makramé, bármi. Ezek mellé pedig jöhet egy komfortos film, amit már százszor láttál, így még csak egyedül sem érzed tőle magadat.

Öltözz fel és tornázz egyet!

Ahogy a pandémia idején is előtérbe került az egészséges életmód, úgy itt az ideje most is egy kicsit elővenni ezt a mentalitást. Ha egy ideje már nem mozogsz, akkor bizony jó lenne, ha ismét nekiállnál pár tornagyakorlatnak. Itt nem arra gondolunk, hogy most azonnal indulj és fuss 10 km-t, de egy kellemes jóga, esetleg egy kis torna, HIIT edzés garantáltan jó érzéssel tölt majd el. Ezt követően főzhetsz magadnak valami finomat és egészségeset, utána pedig tényleg jöhet az a bizonyos Netflixes film, amire annyira vágytál.
Az egyedül élésnek is vannak előnyei, hiszen azt csinálsz, amit akarsz, akkor, amikor akarod. Sokszor azonban unalmassá válhat, hiszen fel kell találnod magadat úgy is, hogy nincs ott senki más. Szerencsére azonban rengeteg lehetőséged van kipróbálni új dolgokat, akár a sportfogadást, akár egy új mozgásformát, de nyugodtan bele tudsz fogni a kreatív dekorációk készítésébe is.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s