h i r d e t é s

Mit jósolnak a fogadóirodák a Bajnokok Ligája döntőjére?

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam
a- a+

Mit jósolnak a fogadóirodák a Bajnokok Ligája döntőjére?

2022. szeptember 29. - 15:04

Az UEFA-bajnokok ligája egy minden évben megrendezésre kerülő labdarúgó sorozat, melyben európai klubcsapatok vesznek részt. 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az európai országokból azon csapatok (1, max 4 csapat) indulhatnak, mely az elmúlt időszakban kiemelkedően teljesített. A bajnokságon induló csapatok az adott ország bajnokságának megnyerésével vehetnek részt. Az a csapat, amely a Bajnokok Ligáját megnyeri, résztvételt kap az UEFA-szuperkupa döntőjébe, illetve automatikus részvételi joggal ruházzák fel a FIFA-klubvilágbajnokságra is.

A legtöbb fogadóiroda minden jeles esemény előtt felfrissíti fogadási kínálatát, ráadásul ilyenkor jobbnál jobb promóciókkal lehet találkozni. A tavalyi Bajnokok Ligája például nagyon izgalmasan zajlott, nem csak a futball-rajongók, hanem a fogadók számára is. Egy-egy bajnokság alkalmával a fogadók száma rendkívüli mértékben meg tud ugrani, hiszen a fogadók körében a labdarúgás a legnépszerűbb. Habár az elsőrangú fogadóoldalak közül sajnos jópár még nem elérhető Magyarországon, például a Betfair magyar nyelven is elérhető, mely egy olyan iroda, amely tökéletesen kielégíti az igényeket mindenki számára. Amellett, hogy rengeteg színvonalas fogadóiroda közül lehet választani már itthon is, ezeken az oldalakon igényektől függően számos opció megtalálható. Érdemes az igényesebb, népszerűbb oldalak mellett dönteni, főleg ha még kezdő fogadónak számítunk.

Bajnokok Ligája formátum

A Bajnokok Ligájának formátuma egészen 2021-ig három nagyobb részből állt: selejtező, csoportkör, valamint egyenes kieséses szakasz. Ez a formátum nagyban hasonlít a labdarúgó világbajnokságra, ám sokban különbözik is. Az országokra vonatkozó részvételi jogok az UEFA-együttható alapján felállított rangsorolásától, valamint attól függött, hogy az adott ország mely fordulóban hány csapatot indíthat. A selejtező öt fordulóból állt: előselejtező, 3 selejtezőkör, és a rájátszás. A csoportkörökben 32 csapat vett részt, ebből 26 csapat volt automatikus résztvevője a bajnokságnak, ebbe beletartozik az Európa Liga és a Bajnokok Ligája címvédője is.

2021. Áprilisában az UEFA bejelentette, hogy miként fogja átalakítani a Bajnokok Ligájának formátumát. Ez a formátum több, mint 10 éven át lesz érvényes. Ez az jelenti, hogy már idén, 2022-ben is az új formátumot fogják alkalmazni. Idén a csoportkörben 32 helyett 36 csapat fogja összemérni tudását. Minden csapat 10 mérkőzésen fog részt venni, melynek első nyolc helyezettje azonnali továbbjutást kap a nyolcaddöntőkbe. A következő 16 csapat rájátszással fog megmérkőzni a fennmaradt nyolc helyért.

Ki lesz a BL döntős a fogadóirodák szerint 2022-ben?

Ez a kérdés fogadóirodák szempontjából meglehetősen egyértelmű, amennyiben az elmúlt évek tapasztalatait veszik alapul. Néhány fogadóiroda például az AC Milan-ra, és a Bayern München-re ajánl fel előnyös odds-okat, míg a legtöbben a Real Madrid és FC Barcelona párost tartják a legesélyesebbeknek. Ezen klubcsapatok nem csak statisztikailag számítanak a legjobbnak, hanem a futball rajongók körében is a két legnépszerűbb csapat.

Legjobbnak számító BL csapatok 2022-es listája:

 1. FC Barcelona
 2. Real Madrid
 3. AC Milan
 4. Bayern München
 5. Liverpool FC
 6. Ajax
 7. Internazionale
 8. Manchester United
 9. Juventus
 10. Benfica
 11. Chelsea

FC Barcelona

AZ FC Barcelona Spanyolország egyik legnagyobb labdarúgócsapata, mely Katalónia tartományához tartozik. A klub a spanyol bajnokságok kezdete óta minden eseményen részt vett, beleértve az első osztály bajnoki küzdelmeit is. A klub 1899-ben lett alapítva a svájci származású Hans Gamper által. Az FC Barcelona Spanyolország legmeghatározóbb egyesületének számít, mely jelentősebb eredményeit tekintve rengeteg kupát tudhat magáénak. Többek között 30 alkalommal nyerték meg a spanyol labdarúgó kupát, míg a szuperkupát 13-szor. A népszerű csapat nem csak a futballvilág legszínvonalasabb klubja, hanem a katalán nemzeti öntudatot is ők jelképezik. A csapat történelme során rengeteg világhírű játékosokat tudhatott magáénak, például Diego Maradona, Ronaldinho, Thierry Henry, valamint Mark Hughes. Az FC Barcelona történelmi személyiségei között felbukkan két magyar név is: a rekordot döntő Kocsis Sándor, illetve Kubala László. A klub jelenlegi csapatában is nagy nevek szerepelnek, hiszen a rendkívül híres, milliók kedvencének számító Lionel Messi, Neymar, illetve Luis Suárez is bővíti a csapatot. Az biztos, hogy a fogadóirodák legtöbbje magas odds-okat kínál az FC Barcelona csapatára, hiszen az egyik legesélyesebb klubbról van szó.

Real Madrid

A Real Madrid szintén spanyol labdarúgóklub, mely 1902-ben lett megalapítva. Alapítása óta a spanyol futball élvonal tagja, hiszen még sosem estek ki. 35 bajnoki címmel, valamint 19 kupa győzelemmel rendelkeznek, ezáltal a legeredményesebb spanyol csapatnak számítanak. A Bajnokok Ligáját már 14 alkalommal nyerték meg, ami azt jelenti, hogy a Real Madrid tartja a BL nyerési rekordját. Híres játékosuk Karim Benzema, valamint a középpályásként játszó Luka Modric is. A Forbes magazin egyik 2019-ben megjelent cikke szerint a Real Madrid a világ legdrágább, és legnagyobb futballklubja. Ezenkívül a klub rendelkezik a második legnagyobb bevétellel, mivel költségvetésük nagyjából 840 millió euróra tehető, így körülbelül négymilliárd euró a klub összértéke. A hatalmas számok ellenére a Real Madrid valóban mindig esélyes csapatnak számít, így fogadási odds-ok szempontjából is megéri rájuk fogadni.

Összefoglalás

Egy szó, mint száz, a Bajnokok Ligája - mint minden évben - rendkívül nagy izgalmakat tartogat a futball rajongók számára. Azonban akkor sem szabad elhamarkodott döntést hozni, amennyiben kedvenc csapatainkra szeretnénk megtenni a téteket. Sok fogadó érzelem alapján fogad, ezáltal sajnos nem mindig lesz sikeres a fogadás. Attól függetlenül, hogy kedvenc csapatunk számunkra a legjobb, ajánlott előtte átgondolni, hogy érdemes-e rájuk tenni a tétet. Az, hogy jól döntöttünk-e, csak akkor fog kiderülni, ha már a Bajnokok Ligája döntő lezajlott.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky