h i r d e t é s

Mit érdemes tudni az Iveco PD-elemről?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Mit érdemes tudni az Iveco PD-elemről?

2020. augusztus 10. - 10:44

 

Az Ivecot jól ismerhetjük, elsősorban az áruszállítás területéről. Az első jármű 1978-ban került bemutatásra, és már akkor is legfőbb jellemzője volt a robosztus váz. Ezen a területen még a mai napig sem akadt erős versenytársa. 

Forrás: injektorfelujitas.hu

A dízelüzemű típusoknál a befecskendezésnél előfordulhatnak problémák, de nem gyakrabban, mint más, hasonló rendszerrel működő gépjárműveknél. Ez a befecskendezési rendszer az adagoló és a porlasztó egybeépítésével született meg. A turbó dízel motoroknál alkalmazzák. Minden hengerhez 1 PD-elem kerül beépítésre, amelyet a vezérműtengely működtet.

Működési jellemzők

Nagyobb befecskendezési nyomást képes biztosítani, és pontosabban időzíthető annak szabályozása is. Elektronikusan működik, az üzemanyagszállító csövek kikerültek a rendszerből, melynek köszönhetően a porlasztása rendkívül pontos és magas minőségű. A legmodernebb PD-elemek képesek az előbefecskendezésre is. Ennek során előmelegítik a levegőt, ezzel megkönnyítve az égési folyamatot. Az ilyen üzemű járművek általában magasabb üzemeltetési költségűek, illetve a folyamatos magas nyomás miatt alkatrészeik gyorsabban kopnak. Az egyre szigorodó emissziós normákkal szemben is hadilábon állnak.

PD-elem hibajelek

A PD-elem hibájára kell gyanakodnunk az Iveco vagy más turbódízel gépjármű esetén, ha az nehézkesen vagy egyáltalán nem indul. Az indulási nehézségeket minden esetben üzemanyag rendszer problémái jelzik okozzák. A megnövekedett üzemanyag-fogyasztás egyértelmű jele annak, hogy valami gond van a befecskendezési rendszerrel. Az ilyen típusú problémák esetén érdemes mielőbb szakértőhöz fordulni, mielőtt a probléma súlyosbodna.

PD-elem szerviz

Ez a folyamat természetesen függ a gépjármű típusától és annak problémájától. Elsősorban a  cseredarab értékesítés a leggyorsabb megoldás. Ezek már felújított kész elemek, amelyek csak a beszerelésre várnak. Minden gépjármű esetén cikkszám alapján beazonosítható, hogy milyen PD-elemről van szó. A legjobb esetben a polcon hever az a modell, amelyre Önnek szüksége van. A cseredarabok természetesen ugyanúgy garanciálisak, mintha újak lennének. Azonban a kettő között árban jelentős különbség van. Új elemre általában akkor van szükség, ha olyan modellel állunk szemben, amelynek PD-elemei nem felújíthatóak. Jellemzően azért, mert a gyártó se cseredarabokat, se pótalkatrészeket nem készít hozzá (Siemens/Vdo/Continental).

Az Iveco sikerének a kulcsa, hogy képes a fejlődésre. Ön se mondjon le a már megszokott haszongépjárművéről, maradjon hű a minőséghez, Pd-elem és injektor kapcsán forduljon bátran a Tamorin Kft.-hez. Bátran állíthatjuk, ezen a területen Ők a legjobbak.


 

Kommentek

h i r d e t é s