h i r d e t é s

Mire figyeljünk weboldalindításnál?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Mire figyeljünk weboldalindításnál?

2020. augusztus 07. - 14:34

 

A vírushelyzet hatásait szinte minden ágazat érzi, még ha más módon is. Az azonban megfigyelhető tendencia, hogy számos, eddig csak offline működő cég készít közösségi média oldalt, kezdett el hirdetni az interneten, fogadja online a megrendeléseket, vagy indítja el saját webáruházát.

Forrás: Pixabay

Sok esetben az online értékesítés vált az egyetlen működő módszerré. Voltak, akik a hirtelen váltás miatt választottak fél megoldásokat, vagy profi csapatra bízták a munkát és kifogástalan weboldalakkal álltak elő rövid idő alatt. Az viszont biztos, hogy a cégek felismerték, hogy a mai világban az online jelenlét szinte elkerülhetetlen és gyakran az egyetlen megoldást jelenti.

Nem véletlen, hogy rengeteg weboldal készült és készül a mai napig. A magyar .hu domain regisztrációk az egekben és napról napra jelennek meg a világhálón az új honlapok. Aki még csak most vág bele, vagy tökéletesítené weboldalát, nekik adunk néhány tippet, hogy milyen legyen egy jó weboldal.

1. Domain név

Az első, amit egy látogató megpillant a weboldal kapcsán, az a domain név, hiszen ez az a cím, ahova irányítjuk őket, amelyen megtalálható a honlapunk. Ezért kell tartalomra utaló és könnyen megjegyezhető domain nevet választanunk. Ha már elindítottuk weboldalunkat, de úgy gondoljuk, hogy a domain nevet nem megfelelően választottuk ki, akkor sincs probléma, lehetőség van több jó domain nevet is ugyanazon honlapra irányítani. Elég gyakori megoldás, hogy több, a márkához vagy tevékenységi körhöz kötődő domain nevet regisztrálnak, esetleg az elgépelésből származó verziókat is, és mind ugyanarra a weboldalra mutat.

2. Megfelelő  tartalom

A felhasználói és keresőoptimalizálási szempontokat egyaránt vegyük figyelembe! Azaz az oldal szövegezését úgy készítsük el, hogy a célcsoportunk számára érthető és érdekes legyen, minél pontosabban és részletesebben mutassuk be a céget, a termékeket. Mindeközben pedig figyeljünk a keresőoptimalizálási szabályokra is, hiszen hiába van weboldalunk, ha a Google valami miatt hátra sorolja és csak a sokadik oldalon jelenünk meg a keresőben.

3. Mobilra optimalizálás

Manapság már nagyon sokan mobiltelefonról, vagy különféle okoseszközökről interneteznek. Éppen ezért van szükség rá, hogy olyan weboldalakat készítsünk, melyek minden eszközön egyaránt jól jelennek meg és használhatók. Többek között azt értjük ez alatt, hogy nem lógnak ki a gombok a képernyőről, vagy nem olyan picik, hogy ne lehessen őket elolvasni vagy megnyomni.

4. Kinézet

A tartalmi elemeken túl a design-ra is nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen hiába hasznos és értékes a weboldal tartalma, ha például nem különül el a háttérszín a betűszíntől, túl harsány színeket és mintákat használunk, vagy kicsi a betűméret, ezáltal szinte olvashatatlan az egyébként tökéletesen megírt szöveg. Továbbá arra is figyelni kell, hogy logikus legyen az elrendezés, úgy épüljenek fel a menüpontok, hogy mindent könnyen és értelemszerűen megtaláljanak.

Amennyiben a fenti tényezőket betartjuk, nem állhatunk messze attól, hogy egy olyan weboldalt készítsünk cégünk számára, melyet szeretnek a látogatók és az üzleti céljainkat megfelelően szolgálja.


 

h i r d e t é s