fbpx Milliárdért a milliárdos is megvehető! | CIVILHETES

h i r d e t é s

Milliárdért a milliárdos is megvehető!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Milliárdért a milliárdos is megvehető!

2021. november 29. - 06:57

 

900 milliót kapott NER-közeli tőkealaptól a politikai ambíciókat dédelgető Gattyán cége

Cégbírósági adatok szerint a Rogán Antal-közeli Carion-csoport magántőkealapja, a Columbus részben az állami Eximbank pénzeivel tölt fel kiszemelt piaci szereplőket, így segítette 900 millió forinttal Gattyán György e-aláírási rendszereket fejlesztő cégét, az európai piacra készülő Netlock Kft.-t is – írta meg a Válasz Online.

A lap cikke abból a 78 itthon bejegyzett magántőkealapból vesz sorba 55-öt, amelyet Mészáros Lőrinc-, Tiborcz István-, Matolcsy György- vagy Rogán Antal-közeli cégek kezelnek.

Így említette meg a manapság pártalapítási és a jövő évi választásokkal kapcsolatos ambíciókat megpedzegető milliárdost, Gattyánt is.

hatodik leggazdagabb magyar a hét elején jelentette be, hogy digitalizációs tudásközpontot alapított, Friderikusz Sándor podcastjában pedig már arról beszélt, hogy akár párttá is szervezné kezdeményezését, bár egyelőre zavaros, mit akar.

Mikor Friderikusz a műsorban felvetette, hogy ha Gattyán most indulna el a választáson, sokan a Fidesz ügynökének tartanák, arra vendége úgy válaszolt:

„Ezzel az erővel bárkinek lehetek az ügynöke, de aki ismer engem, tudja, hogy a regnáló kormánnyal igazából én nem vagyok jó viszonyban.”

Csak az előzetesben elhangzottakat ismerve Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt nem volt ennyire megengedő Gattyánnal. Ő az RTL Klubnak azt mondta, egyértelműen a Fidesz érdekeit szolgálná a milliárdos elindulása a választáson. (Forbes)

 

Az ellenségem ellensége a barátom

Az Origo szerint a 305 milliárd forintos vagyonával a harmadik leggazdagabb magyar Gattyán György.

Gattyán György magyar milliárdos nemrég bejelentette, hogy indulni akar a 2022-es országgyűlési választásokon. Gattyán mindenki ellen harcba akar szállni, a Fidesz mellett a teljes baloldalt le akarja váltani.

A pornócsatornákból meggazdagodó Gattyán azt mondta, hogy az elkövetkező néhány hónapban szeretné megoldani, hogy a Digitalizáljuk Magyarországot! nevű mozgalomból párt legyen. Kiemelte azt is, hogy "biztosan" keresztezni fogják olyanok útját, akikkel "nem tanácsos", azonban állítása szerint elszánt.

Gattyán György az online szexiparból vált milliárdossá,  A VALÓDI SIKEREKET A LIVEJASMIN ÉS JASMIN TV NEVŰ PORNÓOLDALAK HOZTÁK EL SZÁMÁRA, AMELYEKET 2003-BAN ALAPÍTOTT. 

Mára a Livejasmin a legnagyobb forgalmat lebonyolító pornóoldal a világon. 2008-ban alapította a Docler Holding cégcsoportot, amely informatikai és internetes szolgáltatásokat nyújt. Megpróbált online jóslást lehetővé tevő oldalt is létrehozni.  A Docler csoport több mint ezer embert foglalkoztat. 2013-ban az Andrássy úton létrehozta az Il Bacio di Stile divatpalotát, ez azonban hamar csődbe ment. 

2012-ben a NAV házkutatást tartott nála, azzal a gyanúval, hogy fiktív céget hozott létre Portugáliában, ezek az eljárások azóta sem értek teljesen véget, Gattyán viszont érdekeltségei nagy részét külföldre költöztette.

2016-ban az üzletember az Egyesült Államokban is terjeszkedett, ahol vállalatbirodalmának Los Angeles-i cége, a Docler Media szponzorként vett részt a szeptemberi TechCrunchon, a San Franciscóban rendezett, a startupok egyik legfontosabb tengerentúli eseményén.
Címkék: 

 

h i r d e t é s