h i r d e t é s

Miért nem fejlődik Esztergom?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Miért nem fejlődik Esztergom?

2020. augusztus 28. - 16:38

 

Ezt a kérdést van, hogy szerkesztőségünk naponta többször is megkapja. Nagyon röviden a válasz erre a kérdésre az, hogy mindig van valami ok, ami gátat szab a fejlődésnek, csak mindig más.

Forrás: Hernádi Ádám Facebook oldala

Meggyes Tamás megbukott, mert az embereknek elegük lett a stílusból. Tétényi Évával végig harcolt egy teljes ciklust a Fidesz, Romanek Etelka a Tétényi-Fidesz háború veszteségeit igyekezett mérsékelni, most pedig úgy néz ki, hogy egy fideszes belharc következményeit kénytelen elszenvedni az ország első fővárosa.

Időről időre megküldi az esztergomi Fidesz egyik alapító tagja azokat a pletykákat, amelyekkel kapcsolatban mi nem tudhatjuk az igazságot. Annyi közhellyel tudjuk sem megerősíteni, sem cáfolni a következőket, hogy „minden pletyka fele igaz”.

Az alábbi írásban csak a helyesírást javítottuk, a szöveg változatlan:

„Hernádi Ádám tombol, Bejó Gábor meg kontrázik

Közel háromszáz nap pörgött le a homokórán az új városi vezetés megválasztása óta, de mi van most?
A nyitányon már elszakadt egy húr a zongorán, amikor a frissensült polgármester, aki a Fidesz-KDNP szavazataival jutott be a Bottyán-palotába, hetykén és pimaszul, a Pálinka Patikában összegyűlt rajongói arcába vágta, hogy egyedül Bejó Gábornak köszönheti a győzelmet.

Völner és sleppje sértődötten kivonult, azóta az egész város előtt nyilvánvaló, hogy az új polgármester egy kanál vízben megfojtaná a körzet államtitkár képviselőjét.

Ehhez még jön az is, hogy Bejót és Bánhidyt akarta vicének, de a pesti fiúk az arcába nevettek, mivel Erős Gábor országosan is nagyot nyert (összevetésben a harmadik) és így ő lett az alpolgármester, így pénzbeszedő terveit jegelnie kellett.

Ezután más területre összpontosította alkotóerejét, és elkezdte aprítani a Fideszt, csak úgy röpködtek a levegőben a felmondólevelek, meg a kirúgott-elbocsátott fideszesek. Egy ember számít csak a városházán, a már fent említett figura: Bejó Gábor, aki minden olyat képvisel és jelképez, amitől Esztergom azt hitte, a rendszerváltásban majd megszabadul. Ő a tomboló, a nagy kirugdosó, Hernádi Ádám szürke eminenciása. A kultúrház közben kiszáradt, nem motorja a helyi kultúréletnek, a könyvtárból már két szakembert eltávolítottak.

Az egész város egy komor pletykát mantráz, hogy a polgármester legszívesebben egy szaftos koncepciós pert akasztana Erős Gábor nyakába, hogy nyilvánosan és vezetőszáron vezessék el, a vele szemben az egyszerű emberek körében népszerű lokálpatriótát.
Három mozzanat említhető az elmúlt három évtizedből:

  1. Meggyes Tamás a Fő térrel,
  2. Völner Pál az új autóbusz pályaudvarral,
  3. Erős Gábor, aki felhozta Szentgyörgymezőt.

Ez mind szép, de még egy régi városi tanácsnak is kevés lenne.

Holnap kezdődik a nagy bringás felhajtás. Várható, hogy a tucatnyi kamerát kezelő operatőr vért fog izzadni, nehogy képbe kerüljenek a lepraverte város bicskanyitogató módon elhanyagolt épületei.

Közel háromszáz nap után rövid a summa: Esztergomnak nincs gazdája, neki csak haszonbérlői vannak… A nyilvánosság elsivatogosodott, az új polgármesterrel, csak, mint Fészbuk-huszár találkozik a népe.
A helyzet röviden: Hernádi Ádám tombol, Bejó Gábor meg kontrázik.”


 

Kommentek

h i r d e t é s