fbpx Miért lehet nagyobb zsúfoltság az iskolákban, mint a boltokban, kérdezi Orbántól a PDSZ | CIVILHETES

h i r d e t é s

Miért lehet nagyobb zsúfoltság az iskolákban, mint a boltokban, kérdezi Orbántól a PDSZ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Miért lehet nagyobb zsúfoltság az iskolákban, mint a boltokban, kérdezi Orbántól a PDSZ

2021. április 10. - 07:10

 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) eredményként értékeli a középiskolák megnyitásának elhalasztását, de továbbra is azt követeli, hogy valamennyi köznevelési intézmény maradjon zárva.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Mohai Balázs

A PDSZ Orbán Viktornak címzett pénteki nyílt levelében azt írja: „A köznevelési intézmények zárva tartása nemcsak a pedagógusok érdeke, hanem össztársadalmi érdek”. Szerintük nincs olyan szakember, aki ne hívta volna fel a figyelmet arra, hogy az iskolák és óvodák újranyitása óriási veszélyt jelent a járvány további alakulása szempontjából.

"Az üzletekben a maszkviselés mellett is 10 négyzetméterenként egy személy tartózkodhat, miért gondolja Ön, hogy az óvodákban és iskolákban ugyanilyen biztonsági intézkedés nélkül ennél nagyságrendekkel többen egy légtérben tartózkodhatnak, ráadásul nem percekig, hanem akár több órán keresztül?"  kérdezik a pedagógusok nevében Orbántól a levélben, amelyben azt is követelik a miniszterelnöktől, hogy EU-s forrásokból adjanak a szülőknek bérkompenzációt, rendeljenek el felmondási tilalmat, és támogassák a munkáltatókat, hogy álláshelyeket ne szüntessenek meg.

A PDSZ szerint bár a köznevelési intézményekben dolgozók beoltása folyamatosan történik, több olyan pedagógus és iskolai dolgozó is van, aki a hét végéig az első oltást sem kapta meg. Ez a szakszervezet által idézett szakértői vélemények szerint azért problémás, mert „tudományosan nem igazolható, hogy közvetlenül az első oltás után a közoktatásban dolgozók védettsége kialakulna”. (Telex)


 

Kommentek

h i r d e t é s