h i r d e t é s

Mielőtt megérkezik a kánikula...

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mielőtt megérkezik a kánikula...

2021. június 14. - 05:50

 

Hétfőn még mérsékelten meleg idő várható a napsütés ellenére is, a folytatásban viszont egyre melegebb és jobbára száraz levegő érkezik fölénk

Az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, de a keleti tájakon időnként erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és itt néhol egy-egy kisebb futó zápor is kialakulhat. Az északias szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 6 és 14, délután 22 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Front nem lesz felettünk, de a nagy napi hőingás miatt ingadozhat a vérnyomás, valamint keringési problémák, esetleg rosszullét is jelentkezhet. A hűvösebb hajnali órákban felerősödhetnek kopásos jellegű ízületi panaszok.

Felmelegedés veszi kezdetét, így a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében fejfájás, migrén előfordulhat, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok.

Az élénk, erős szél ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat.

Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között a napos tájakon nagyon erős lesz, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Továbbra is fogyasszunk elegendő vitamint, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s