h i r d e t é s

Mi van a "rakétabotránnyal"?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mi van a "rakétabotránnyal"?

2018. december 04. - 11:47

Tordai Bence (Párbeszéd) arról beszélt, hogy három éve ők tárták fel a rakétabotrányt, azaz, hogy a Magyar Honvédség egy teljes hadsereg felszerelésére alkalmas fegyverzetet adott el néhány millió forintért egy Pilisi Vadászbolt nevű kis kft-nek.

Ugyan “kongatták” a vészharangot, de a kormány nem csinált semmit. Azóta kiderült, hogy a fegyvereket két orosz fegyvercsempész mexikói drogbáróknak akarta eladni, az ügyletet az amerikai hatóságoknak köszönhetően sikerült megakadályozni. Miért adták el a fegyvereket egy komolytalan, gyanús kis kft-nek, indult-e a minisztériumban felelősségre vonás, belső vizsgálat, vagy terveznek-e ilyet? – sorolta a kérdéseit az ellenzéki politikus.

(Vlagyimir Ljubisint és azonos nevű fiát Washington hiába kérte többször is, a magyar kormány végül Moszkvának adta ki a két férfit.)

“Aprópénzért szórta ki az utóbbi három évben a fölösleges hadieszközeinek egy részét a Honvédelmi Minisztérium. A minimálár nélküli pályázatokon egyedüli jelentkezőként gyakorta nyert a korábban Pilis Vadászbolt néven szereplő Pilis Defence System. A Párbeszéd Magyarországért (PM) által csak rakétabotrányként emlegetett ügy miatt a párt hűtlen kezelés gyanújával a napokban feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A honvédelmi tárca alá tartozó HM EI Zrt. 83 fedélzeti gépágyút, 1357 SZ-5M típusú éles rakétát és 28 Ural teherautót adott el alig 50 millió forintért, „hazai és export továbbértékesítési céllal”. Azt, hogy milyen jó áron lehet eladni a HM-től szerzett eszközöket, a 31 éves orosz Vlagyimir Ljubisin által vezetett Pilis Defence árbevétele mutatja. 2012-ben, a minisztériumi vásárlások első évében a cég 20 millió forint nettó árbevétel mellett 1,8 milliós veszteséget termelt, tavaly pedig 549 millió forint árbevétel mellett már 93 milliós adózott nyereséget hozott többségi tulajdonosának, a 24 éves Gyarmati Andrásnak.”(HVG, 2015)

Németh Szilárd, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára közölte: attól, hogy a képviselő parlamentben szajkózza a hazugságait, még nem lesznek igazságok, attól még ezek a

fake news kategóriájába tartoznak.

(MTI) / huppa.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s