h i r d e t é s

Mi történik Borsodban?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mi történik Borsodban?

2020. július 19. - 17:53

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal orvosoknak írt körlevelében elismeri, hogy a Miskolci Járásban gond van.

Részlet a Hadházy Ákos által nyilvánosságra hozott orvosi körlevélből

"Valami biztosan, ha már a titkolózásban világelső magyar járványvédelem is elismeri az orvosoknak írt körlevélben, hogy a miskolci járásban gond van. Többet persze nem árulnak el a kollégáknak, csak egy sablon levelet küldenek ki a védekezésről, amit a rendelő falára kell kiszögelni.
Információim szerint amúgy “csak” azért van Borsodban több REGISZTRÁLT eset, mint máshol, mert a szétfertőzött tanári karról szóló hír után néhány komolyabb cég elkezdte azt csinálni, ami helyes (és amitől a kormány irtózik): saját költségen tömegesen tesztelni a dolgozóit. Rájöttek, hog sokkal kifizetődőbb rendszeres teszteléssel kiszűrni a fertőzötteket és így megelőzni a komoly bajt, mint egy berobbant góc miatt leállítani a termelést.
Emiatt persze a propaganda gondban van, mert így nehezebb lesz a behurcolásra kenni, ha tovább rosszabbodik a helyzet. Mégis: ha tényleg sokat teszteltetnek a magáncégek, nekik van igazuk. Nem pedig annak az M. Cecíliának, akik kórházakat fenyegetnek ha azok túl sokat tesztelnének. Csak kiterjedt teszteléssel lehet ugyanis elkerülni az újabb általános karantént. (És persze fontos lenne még a széles korű és részletes tájékoztatás)" - írja Hadházy Ákos a Facebook-on


 

h i r d e t é s