fbpx Mészáros Lőrincet is meghívta díszvendégnek az ellenzéki Covid 2021 vizsgálóbizottság | CIVILHETES

h i r d e t é s

Mészáros Lőrincet is meghívta díszvendégnek az ellenzéki Covid 2021 vizsgálóbizottság

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mészáros Lőrincet is meghívta díszvendégnek az ellenzéki Covid 2021 vizsgálóbizottság

2021. február 12. - 06:18

 

Mészáros Lőrincet is meghívták a Covid 2021 árnyék-vizsgálóbizottság első tanácskozására, amelynek munkájában nem vesznek részt a kormánypárti képviselők.

Forrás: Átlátszó blog

A testület a kormány járványügyi, gazdaságvédelmi és vakcinabeszerzésekkel kapcsolatos döntéseit vizsgálja. Célja, hogy "képet adjon az Orbán-kormány koronavírus-járványban mutatott teljesítményéről, és átfogó jelentéssel járuljon hozzá a jövőbeli kihívások kezeléséhez" – jelentette be az ellenzéki együttműködést alkotó hat párt – a Demokratikus Koalíció, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum és Párbeszéd. 

Közleményükben azt írták: A COVID 2021 KIEMELTEN FOGLALKOZIK A KORMÁNY JÁRVÁNYÜGYI, GAZDASÁGVÉDELMI ÉS VAKCINABESZERZÉSEKKEL KAPCSOLATOS DÖNTÉSEIVEL.

Azt vizsgálják, hogy az intézkedések valóban szolgálták-e a magyar társadalom érdekét, illetve jelentést készítenek a tanulságokról. 

A pénteki ülésre meghívták Kásler Miklóst, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterét, Müller Cecília országos tiszti főorvost, valamint Mészáros Lőrinc nagyvállalkozót is. 

Az ellenzéki pártszövetség öt országgyűlési frakciója – a Momentum külső támogatásával – a január végi, rendkívüli parlamenti ülésen kezdeményezte a vizsgálóbizottság felállítását, azonban a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt ez nem történt meg. Az ellenzéki pártok szerint a fideszes képviselők passzív ellenállásukkal azt üzenték, NEM KÍVÁNNAK HOZZÁJÁRULNI A PONTOS ÉS FELELŐS TÁJÉKOZTATÁSHOZ.

Az ellenzéki együttműködés hangsúlyozta, a magyar emberek életét és megélhetését érintő, javító kérdések túlmutatnak a pártálláson, így fontos, hogy a munkában a Fidesz–KDNP képviselői is szerepet vállaljanak.

A Covid 2021 vizsgálóbizottság munkájába független szakértőket is bevonnak. Az ülésen dr. Ócsai Lajos, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyugalmazott főosztályvezetője, Várhegyi Éva, az MTA doktora, a Pénzügykutató Zrt. tudományos tanácsadója és Csörgics Gábor Mátyás, az Éjszakai Városért Egyesület alelnöke vesz részt. (Index)


 

h i r d e t é s

Kommentek