h i r d e t é s

Mérsékelten meleg idő, élénk széllel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Mérsékelten meleg idő, élénk széllel

2022. augusztus 11. - 05:45

Csütörtökön folytatódik a változóan felhős idő, és ismét lehetnek záporok, de olyan területek is, ahol egész nap nem fordul elő csapadék.

A sok napsütés mellett egyre többfelé válik erőteljesebbé a gomolyfelhő-képződés. Délután az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok, majd estefelé már a középső és északnyugati tájakon is lehet elvétve csapadék. Ismét nagy területen élénkül meg az északkeleti légmozgás, amely északkeleten meg is erősödhet. A hőmérséklet kora délután többnyire 24 és 30, késő este 19 és 25 fok között valószínű.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön fronthatás nem várható, folytatódik a mérsékelten meleg idő.
Emellett azonban több helyen fülledtté, párássá válhat a levegő, különösen záporok, zivatarok közelében, ami nehézlégzést, légszomjat, rosszullétet idézhet elő.
Zivatarok környezetében az asztmások állapota is romolhat.
A többfelé élénk, erős szél fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett ingerlékenységet, nyugtalanságot, alvászavarokat idézhet elő az érzékenyek körében.
Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között a naposabb tájakon és időszakokban erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s