h i r d e t é s

Merkel üzent a bevándorlóknak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Merkel üzent a bevándorlóknak

2016. január 02. - 08:31
0 komment

 

Németország jelentősen hozzájárul a terrorizmus elleni harchoz, katonái életükkel és testükkel védik az ország értékeit, biztonságát és szabadságát - mondta Angela Merkel német kancellár újévi köszöntőjében, amelyet csütörtökön este sugárzott a ZDF országos közszolgálati televízió.

Fotó: Europress / Napi.hu

A német kancellár beszéde lényegi elemeiben megegyezett azzal, amit a kancellári hivatal előzetesen ismertetett - írja a napi.hu.

Merkel emlékeztetett arra, hogy a németeket már az előző évben is mélyen érintő események továbbra sem vesztettek időszerűségükből, ilyenek a szíriai polgárháború borzalmai és az Iszlám Állam terrorista szervezet bestiális gyilkosságai.

Utalt arra, hogy Németország magától értetődő módon segíti és fogadja be mindazokat, akik védelmet keresnek területén.

A kancellár szerint további erőfeszítésekre is szükség lesz. A Németországba menekült emberek ügyének rendezése "időbe, energiába és pénzbe kerül". "Értékeink, hagyományaink, jogfelfogásunk, nyelvünk, törvényeink, szabályaink tartják fenn társadalmunkat", és "ez érvényes mindenkire, aki itt akar élni" - hangsúlyozta Angela Merkel. Megjegyezte: a "sikeres bevándorlásból" az érintett ország eddig még mindig "profitált, társadalmilag és gazdaságilag is".

Kifejtette, hogy a kormány törekszik az uniós külső határok védelmének fokozására, valamint arra, hogy az "illegális migráció legálissá" váljék, továbbá küzd a menekülést kiváltó okok megszüntetéséért. Az új esztendőben azonban a társadalom összetartásán is sok múlik - mondta.

 

napi.hu


 

h i r d e t é s