h i r d e t é s

Megvásárolható az embert láthatatlanná tévő lemez - VIDEÓ

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Megvásárolható az embert láthatatlanná tévő lemez - VIDEÓ

2022. március 17. - 06:42

Több évnyi kísérletezés után a londoni székhelyű Invisibility Shield Co. nemrég piacra dobta azt a különleges kialakítású lemezt, ami úgy teszi láthatatlanná a mögötte álló embert (vagy tárgyat), hogy közben a háttér szinte teljesen tisztán látható marad.

Forrás: Invisibility Shield Co./YouTube

A gyártó szerint az optikai trükköt aprólékosan beállított lencsékkel hozták létre, amelyek használatával sikerült elérni, hogy a közvetlenül a lemez mögött álló vagy guggoló emberről érkező fényt a lencsék szétszórják, míg a háttérből érkező fényeket összegyűjtsék, és a lemezzel szemben állók felé irányítsák.
A készítők egy illusztrációt is készítettek, ami bemutatja, hogyan tudnak valakit eltüntetni a lencsék segítségével. A "láthatatlanság pajzsot" a Kickstarterről lehet megrendelni, ahol a kisebb méretű, 310x210 milliméteres lemez 49 fontba (kábé 22 ezer forintba), míg a nagyobb, 950x650 milliéteres lemez 299 fontba (kábé 132 ezer forint) kerül - utóbbi esetében magyarországi rendelésnél további 13 ezer forintos szállítási költséggel érdemes kalkulálni. (Rakéta)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s