h i r d e t é s

Megvan, kit indít a Fidesz Boldog István helyett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megvan, kit indít a Fidesz Boldog István helyett

2022. január 26. - 11:39

 

Mezőtúr fideszes polgármesterét, Herczeg Zsolt válthatja a politikától visszavonuló, hivatali vesztegetés elfogadásával vádolt Boldog Istvánt.

Herczeg Zsolt - Forrás: Herczeg Zsolt Facebook oldala

Orbán Viktor miniszterelnök úr felkérését tisztelettel elfogadom és Önökért vállalom!

- írta ki Facebook-oldalára Herczeg Zsolt, Mezőtúr fideszes polgármestere szerda délelőtt, ami tehát azt jelenti, hogy a Fidesz a '22-es választásokon Herczeget indítja

Boldog István december elején jelentette be, hogy nem indul a választásokon. Boldog Törökszentmiklóson és környékén (Jász-Nagykun-Szolnok megye 4.) nyert az elmúlt három választáson. Azt mondta, családja kérésére visszavonul a politikától, és nem indul el áprilisban. A döntése hátterében valójában inkább az állhat, hogy hivatali vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel gyanúsítják. Az ügyészség hat év letöltendő börtönt, ötmilliós pénzbüntetést és 6,6 millió forint értékű vagyonelkobzást kér Boldogra, a közügyektől pedig öt évre eltiltanák.

A helyette elinduló Herczeg Zsolt 2010 óta polgármester Mezőtúron, korábban évekig a városi vízmű igazgatója volt. Ebben a körzetben a jobbikos Csányi Tamás a közös ellenzéki jelölt, vele szemben indul majd. Nem először fognak azonban választáson egymással szemben indulni, ugyanis 2010-ben és 2014-ben is megmérkőztek a mezőtúri polgármesteri posztért, mindkét esetben alulmaradt Csányi, aki mindkét esetben sima jobbikos jelölt volt. (Telex)


 

Kommentek

h i r d e t é s