h i r d e t é s

Megvan az első jelölt, akit mind a hat ellenzéki párt támogat az előválasztáson

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megvan az első jelölt, akit mind a hat ellenzéki párt támogat az előválasztáson

2021. június 13. - 06:05

 

Így is lesz kihívója.

Hiller István, az országgyűlés szocialista alelnöke - Fotó: MTI/Kovács Attila

A DK, a Jobbik és az LMP után a Momentum elnöke, Fekete-Győr András is bejelentette, hogy Hiller Istvánt, az MSZP-Párbeszéd jelöltjét támogatják Budapest 16. választókerületében, Pesterzsébeten. A Telex vette észre, hogy ez azt jelenti: ebben a körzetben már az előválasztáson se lesz versengés a hat párt között.

Kihívója azonban így is lesz az MSZP politikusának az előválasztáson. Az Új Világ Néppárt Vidákovics Lászlót jelöli, aki 2019 októberében a Jobbik színeiben indult Pesterzsébeten önkormányzati képviselőnek, de nem jutott be a testületbe, mindössze a szavazatok 8,52 százalékát szerezte meg a 2. választókörzetben. 2020 októberében csatlakozott az Új Világ Néppárthoz, amit Pálinkás József, az MTA volt elnöke alapított.

Hiller István a legutóbbi két országgyűlési választáson nyerni tudott a XX. és a XIX. kerület egy részét magába foglaló választókerületben. A Mindenki Magyarországa Mozgalomnak nincs jelöltje Budapest 16. választókerületében. Márki-Zay Péter a Telex kérdésére azt mondta, még nem döntöttek arról, hogy beállnak-e valamelyik induló mögé. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s