fbpx Megtartanak két jelentős brit fesztivált idén nyáron | CIVILHETES

h i r d e t é s

Megtartanak két jelentős brit fesztivált idén nyáron

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megtartanak két jelentős brit fesztivált idén nyáron

2021. február 24. - 18:45

 

Megtartják ezen a nyáron az Egyesült Királyságban mind a Reading, mind a Leeds zenei fesztivált - jelentették be a szervezők szerdán.

Copyright Photo by Aranxa Esteve on Unsplas

A brit miniszterelnök hétfőn közölte, hogy mivel jól halad az oltások üteme az országban, ezért három szakaszban oldják fel a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat. Nyár elejére így már a zárt szórakozóhelyek, pubok, éttermek is kinyithatnak.

A szervezők a Twitteren azt írták, hogy "a kormány legutóbbi bejelentését követően alig várjuk, hogy visszatérhessünk a mezőkre ezen a nyáron. GYERÜNK!"

A két fesztivált augusztus végén tartják meg, és a két különböző helyszínen - a dél-angliai Readingben és az észak-angliai Leedsben - ugyanazok fognak fellépni. Az Egyesült Királyság és a világ legnagyobb zenei szabadtéri fesztiváljának számító Glastonbury-nek a szervezői januárban bejelentették: az eseményt idén júniusban sem tudják megtartani.

Számos más jelentős brit rendezvény, mint a Boomtown, a Latitude, a Park Life és a Download szervezői is úgy tervezik, hogy 2021-ben visszatérnek.

Azt egyelőre nehéz megjósolni, hogy idén melyik európai fesztiválokat fogják megtartani. A Sziget fesztivál szervezői azt jelezték honlapjukon, hogy idén augusztusban már lehet, hogy megtartják a rendezvényt, ami tavaly elmaradt. "Dolgozunk rajta a megfelelő biztonsági intézkedések előkészítésével együtt, hogy a lehető legjobb fesztivál élményt nyújthassuk a számotokra. Akármit is hoz a jövő, nekünk a biztonságotok az első!" - írják.

Idén nyáron már az albániai Unum-fesztivál, a francia MIDI és a romániai Neversea sem marad el. (Euronews)


 

h i r d e t é s

Kommentek