fbpx Megsérült a viharban a moszkvai Kreml falának fogazata, lezárták a Vörös teret | CIVILHETES

h i r d e t é s

Megsérült a viharban a moszkvai Kreml falának fogazata, lezárták a Vörös teret

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megsérült a viharban a moszkvai Kreml falának fogazata, lezárták a Vörös teret

2021. október 23. - 06:42

 

Leomlott a szélvihartól péntek délután a Kreml falának restaurálásához használt faállványzat, megsértve a fal fogazatát.

Forrás: Egyéni Utazó

A baleset miatt a Vörös teret lezárták. A Szövetségi Őrszolgálat szerint a balesetben senki sem sérült meg. A rendkívüli helyzetek minisztériuma előre figyelmeztetett, hogy a fővárosban másodpercenként húsz kilométeres sebességű széllökések várhatók.

A vihar miatt a moszkvai reptereken több mint húsz járatot töröltek vagy tartottak vissza a másodpercenként 25-27 kilométeres széllökések miatt. Csütörtök este Szentpéterváron zárták le a kerteket és közparkokat a közeledő vihar miatt, valamint a védőgátrendszer kapuit is az áradás megelőzése érdekében. Éjjel a kikötőparancsnokság szüneteltette a hajóforgalmat a kronstadti útvonalon, és a Néva folyó hídjait sem vonták fel.

Az orosz energiaügyi minisztérium szerint péntek délután Leningrád, Novgorod és Pszkov megye több mint hatezer lakosa maradt áramellátás nélkül. A hiba elhárítására 317 ember és 97 egységnyi technikai eszközt mozgósítottak. A széllökések sebessége Pszkovban és Velikij Novgorodban elérte a másodpercenkénti 23, Szentpéterváron pedig a 25 métert, a Finn-öböl hullámai 3-5 méter magasra csaptak fel. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s