h i r d e t é s

Mégsem úgy helikopterezett Szijjártó Péter, ahogy mondta

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Mégsem úgy helikopterezett Szijjártó Péter, ahogy mondta

2020. szeptember 24. - 09:56

 

"Egy szemtanú szerint Szíjjártó mégsem Őcsényben szállt le a helikopterrel, amikor Tolnára ment egy propaganda eseményre - hanem a szekszárdi Bodri borászat lóistállójának karámjában..." - írja Hadházy Ákos a Facebookon

Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

"Az információ szerint a miniszter ezután fideszes politikusokkal és meghívott vendégekkel együtt elköltött egy ebédet a borászat elegáns Optimus éttermében- ezért kellett tehát a rendőrség VIP helikopteré el lesietni és csak utána az üresen odaküldött Mercedesbe átülni. Az informátor képet is küldött a lovas karámban leszállt helikopterről. A Külügyminisztériumhoz két hete írásbeli kérdéssel fordultam, hogy valóban Szíjjártó ment-e a rendőrségi luxushelikopterrel ebédelni, de még nem érkezett válasz.

Egy másik kérdésemre ugyan jött "válasz", de csak annyi derült ki belőle, hogy a külügy teljes erővel megpróbálja eltitkolni , hányszor helikopteretett a miniszter. Pedig a jelek szerint Szíjjártó még haza is helikopterrel jár. Egy dunakeszi lakos ugyanis arról számolt be, hogy csak ő nègy alkalommal volt szemtanúja annak, hogy a dunakeszi reptéren megjelennek az állami Mercedesek, majd megérkezik helikopterrel a miniszter úr és onnan autóval megy tovább- nyilvánvalóan haza....a mellékelt képek egy ilyen alkalommal készültek- a távoli fotókon nagy fekete limuzinok és a rendőrségi géphez hasonlító helikopter látszik a dunakeszi sport reptéren.

A külügyminisztérium szerint Sz. csak akkor helikopterezik, ha ez a munkájához szükséges. Hazamenni viszont biztosan nem így kellene, és Pesttől 150 km, autópályán megközelíthető vendéglőhöz sem a helikopter-Mercedes kombó az elfogadható .. Ki fogom perelni a minisztériumtól az adatokat, mert ha egy külügyminiszter helikopterrel megy egy 150 kmes, végig autópályán vezető útra és dunakeszi otthonába is, az nem csak erkölcsi, de törvényességi aggályokat is kelt."

Frissítés (2020. szeptember 14. 16:59)

Külgazdasági és Külügyminisztérium-reakció

A mai Hadházy-féle álhírekkel szemben a valóság az, hogy július 14-én Szijjártó Péter előbb Budapesten bejelentette a Lidl 35 milliárd forintos beruházását, amely 400 új munkahelyet teremt, majd Budapesten hivatalos látogatásra, Dunakeszin pedig munkaebédre fogadta az osztrák, a cseh, a szlovák és a szlovén külügyminisztert, ezt követően Tolnára utazott, ahol bejelentette a Fastron Hungária Kft. 564 millió forintos beruházását, amely 217 munkahely megőrzését teszi lehetővé. Végül Szekszárdon egy munkavacsorán vett részt 10 Tolna megyei cég vezetőjével, tehát nem politikusokkal. Ezek a cégek 4,7 milliárd forintnyi beruházást fognak végrehajtani, és összesen 1139 munkahelyet védenek meg.  

Magyarországnak működnie kell, számunkra a munkahelyek védelme a legfontosabb. A baloldalra az összefogásban a vírus első hulláma alatt sem lehetett számítani, és most sem lehet.


 

Kommentek

h i r d e t é s