h i r d e t é s

Mégsem történt rablási kísérlet az Árkádnál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mégsem történt rablási kísérlet az Árkádnál

2021. április 15. - 11:54

 

Csak kitalálta a biztonsági őr, mert unalmas az élete és így akart bevágódni a munkatársánál.

Rendőrségi zárás az Árkád előtt, miután egy férfi késsel próbált kirabolni egy pénzszállítót a bevásárlóközpontban 2021. április 14-én. - Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség tegnapi közleménye szerint késsel támadtak egy pénzszállítóra szerda délután Budapesten, az Árkádban. A támadó a pláza szervizfolyosóján próbálta meg elvenni egy pénzszállító cég alkalmazottjától a kezében tartott pénzkazettát délután három óra körül.

A hír azonban nem állta ki az igazság próbáját. A rendőrség ma újabb közleményt adott ki, amelyben azt írják, mégsem történt fegyveres rablási kísérlet a bevásárlóközpontnál, hanem a pénzszállító cég biztonsági őre találta ki a történetet.

Mint írják, tegnap három óra körül több tucat rendőrt riasztottak egy Budapest X. kerületében található bevásárlóközponthoz, miután egy pénzszállító cég bejelentette, hogy biztonsági őrüktől egy késes férfi a pláza szervizfolyosóján megpróbálta elvenni a pénzkazettát. Az őr állítása szerint ellökte a támadót, így mentette meg a rábízott pénzt.

A rendőrök gyorsan lezárták a környéket, és megkezdték az elkövető felkutatását. Igazoltattak, autókat vizsgáltak át, tanúkat hallgattak meg, kamerafelvételeket néztek át, de a beszerzett bizonyítékok nem támasztották alá a biztonsági őr által elmondottakat.

A 30 éves férfi végül beismerte a fővárosi rendőröknek, hogy az eset nem is történt meg. Kihallgatásán azzal indokolta tettét, hogy unalmas az élete, monotonnak találta munkáját, és be akart vágódni kollégájánál, aki közös szolgálataik alatt több izgalmas sztorit mesélt neki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rablás kísérlete miatt indított nyomozást megszüntette, a biztosági őr ellen hatóság félrevezetése vétség miatt kezdeményez eljárást. A police.hu az eredeti közleményt eltüntette a honlapjáról. (168.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s