h i r d e t é s

Megrendítő bejelentés Rusvai Miklóstól a koronavírusról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megrendítő bejelentés Rusvai Miklóstól a koronavírusról

2021. július 04. - 10:07

Nem telik el hét, mióta berobbant a világjárvány, hogy ne tájékoztatná az embereket a fontos tudnivalókról a virológus. Azonban arról szinte még soha nem beszélt, ő hogy élte meg a koronavírus tombolását.

Rusvai Miklós - Forrás: rtl.hu

A feleségemmel együtt megúsztuk a vírusfertőzést, ugyanakkor néhány rokonom átesett a betegségen. Haláleset viszont szerencsére nem történt a családban” – mondja a virológus, majd felsóhajtva így folytatja: „A közvetlen ismeretségi körömből viszont többeket elragadott a koronavírus. Olyanok, akiket évek óta ismertem, kolléga, akit nagyra becsültem, nagyon kedveltem, szakmailag sokat köszönhetek neki és szintén a járványtan területén, a víruskutatással foglalkozott, meghalt a járványban. Sajnos az évfolyamtársaim és osztálytársaim közül is hárman elmentek” – mondta szomorúan Rusvai Miklós.

A szakember korábban beszélt arról, hogy szerinte mikortól várható a koronavírus-járvány újabb hulláma és azt is, mikor kell újabb korlátozásokra számítanunk.

Most élvezzék ki a maszk nélküli nyarat! Biztos, hogy október végétől emelkedett koronavírus-fertőzött számmal kell számolnunk. Hogy ez kikényszeríti-e újra a maszkviseletet, azt nem tudhatjuk. Hogy ha elég sok ember fertőződik meg, akkor vissza kell hozni ezeket az intézkedéseket” – nyilatkozta az elismert járványszakértő. (Metropol)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s