h i r d e t é s

Megnézte merre repült Orbán Viktor, így a TEK szerint veszélybe sodorta életét

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Megnézte merre repült Orbán Viktor, így a TEK szerint veszélybe sodorta életét

2021. november 23. - 06:26

Pető György bő húsz évvel ezelőtt újságíróként dolgozott az RTL Klubnál, majd kommunikációs igazgató lett a légügyi hatóságnál, később pedig a Budapest Airportnál, jelenleg pilótaként repül.

Bombardier Global 6000 - A kép illusztráció! - Forrás: wikipedia

Egykori szakmája miatt a mai napig megvannak az újságírói kapcsolatai, így sokan tőle kérnek repüléssel kapcsolatban segítséget, így olyankor is, amikor kormányközeli emberek magánrepülővel utazgatnak a világban, például a NER kedvenc magángépével, az OE-LEM lajstromszámú Bombardier Global 6000-rel Dubajba.

Pető György ezzel kapcsolatban elmondta, nincs különösebb motivációja, pláne nem politikai, egyszerűen csak segít, ha tud, ráadásul ezek az adatok publikusak, bárki láthatja a repülők útvonalait követő applikációkat.

Nem titkos információkat osztottam meg, ha valaki ennyire aggódik, hogy a privát repülései kiderülnek, akkor ne használjon magánrepülőt

– mondja a pilóta.

Csakhogy a történet nem ilyen egyszerű. Pető György ugyanis többször felhívta magára a titkosszolgálat figyelmét. Először 2015 elején, amikor elkezdett utánanézni, hogy Orbán Viktor hogyan, mivel utazhatott Franciaországba, amikor a világ vezetői Párizsban gyűltek össze a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni terrortámadást követően. Ráadásul a magyar miniszterelnök akkor nem Budapestre utazott vissza a jó eséllyel a Csányi Sándor által vezetett OTP-csoporthoz tartozó Air Invest magángéppel, hanem Zürichbe, ahol a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) gálájára ment.

MIUTÁN ERRŐL MEGJELENTEK A HÍREK, MÁSNAP DÉLUTÁN A TERRORELHÁRÍTÁSI KÖZPONT (TEK) EMBEREI TELEFONON KERESTÉK, ÉS JELEZTÉK, HA NEM MŰKÖDIK EGYÜTT, BEVISZIK.

Együttműködött, és a TEK-esek jelezték neki, hogy veszélybe sodorta Orbán Viktor életét azzal, hogy információkat osztott meg a médiával az útvonaláról, sőt kiemelték, hogy ez akár terrorcselekmény előkészületének is számíthat.

Pető szerint akkoriban nem állt állandó megfigyelés alatt, és évekig nem is lett folytatása a történteknek.

Aztán 2018 nyarán gyanúsat látott. A családja régi házánál járt, ahol a kocsibeállót egy furgon állta el, amelynek a tetején nyáron olyan zárt csomagtartó volt, amelyet leginkább télisport-eszközök szállításakor használnak, valamint a dobozból kábelek lógtak ki és mentek be az utastérbe.

A FURGONBAN KÉT EMBER ÜLT, EGYIKŐJÜK LAPTOPPAL AZ ÖLÉBEN, ÁM AMIKOR BEKOPOGOTT AZ ABLAKON, A JÁRMŰ ELHAJTOTT.

Később kiderült, hogy a kocsinak nem volt eredetiségvizsgálata, okmányadatai és műszaki vizsgája sem, ráadásul a Ford furgonról készített fotón látható rendszám 2021 óta egy Mazdához tartozik.

A titkosszolgálat 2019 őszén ismét megkereste Pető Györgyöt, ám ezúttal nem a TEK. Bár a találkozások nem voltak fenyegetők, előfordult olyan szituáció, amikor Petőnek ki kellett adnia a kezéből az iPhone-ját. 

A BESZÉLGETÉS ÉRZÉKENYSÉGÉRE HIVATKOZTAK, KÖZÖLTÉK VELE, HOGY BIZTONSÁGOSAN ELZÁRJÁK A KÉSZÜLÉKET, DE NEM TUDJA, KI FÉRHETETT HOZZÁ, MERT TÖBB ÓRÁN KERESZTÜL NEM VOLT A KÖZELÉBEN A TELEFON.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) egyik embere szerint könnyen előfordulhat, hogy feltörték a telefont, és minden fontosabb adatot átmásoltak róla. Emiatt gondolta azt Pető György a Pegasus-ügy kitörése után, hogy ő is célponttá vált, és az ő telefonjára is telepítették a kémszoftvert. (Direkt36Telex) / Index


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s