fbpx Meglepetésként érte Dobrev Klárát Karácsony Gergely pénteki visszalépése | CIVILHETES

h i r d e t é s

Meglepetésként érte Dobrev Klárát Karácsony Gergely pénteki visszalépése

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Meglepetésként érte Dobrev Klárát Karácsony Gergely pénteki visszalépése

2021. október 10. - 06:23

 

A DK miniszterelnök-jelöltje nem látta jönni Karácsony Gergely visszalépését, és most ismét megerősítette, ők nem keresték Karácsony Gergelyt. Azt is elárulta, ki győz majd jövőre.

Forrás: Dobrev Klára Facebook oldala

Karácsony Gergely pénteki visszalépését azzal indokolta, hogy szerinte az ellenzéknek Márki-Zay Péterrel az élen van a legnagyobb esélye a 2022-es győzelemre Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben.

Karácsony Gergely ezen túl pénteken azt is bejelentette, befejezi miniszterelnök-jelölti kampányát, így arra kéri eddigi támogatóit, hogy az ellenzéki előválasztás vasárnap induló második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak.

Nagyon úgy tűnik, a DK miniszterelnök-jelölje, egyben EP-képviselője felülemelkedik a szomszédságában zajló ellenzéki csatorozáson, és előre néz, inkább az ellenzéki érzelmű, kormányváltást sürgető szavazókra fókuszál. Mi több, ha kell, egyesével rázza fel a választókat, és megy előre tovább a már megkezdett úton – legalábbis ez derült ki a hvg360 vele készült szombat reggeli interjújából. 

Az előválasztás első fordulójának győztese a beszélgetés során hozzátette, Budapest főpolgármesterének döntése azért is meglepte, mert Karácsony Gergellyel köztük egyszer sem került szóba miniszterelnök-jelölt kollégájának visszalépése, „a DK nem kereste Karácsony Gergelyt, és nem tett ajánlatot neki”.

Ugyanakkor a történtek ellenére Dobrev Klára és csapata továbbra is fontos szerepet szán az ellenzéki összefogásban a főpolgármesternek, és a jövőben is számít rá.

Ez a dobrevi kijelentés azért is fontos és érdekes, mert a pénteki közös sajtótájékoztatón, mikor bejelentették Karácsony hátralépését, Márki-Zay Péter elejtett egy megjegyzést arról, hogy a fő ellenfél, Dobrev Klára pártja, a Demokratikus Koalíció „kereste” Karácsony Gergelyt a visszalépés miatt.

Csakhogy ezt a párt már akkor cáfolta. A DK pénteken lapunkhoz is eljuttatott közleménye szerint a DK nem kereste meg Karácsony Gergelyt, és nem tárgyalt vele visszalépésről.

AZ EGYETLEN NŐI ELLENZÉKI MINISZTERELNÖK-ASPIRÁNS AZ INTERJÚBAN AZT IS KIJELENTETTE, AZ Ő FEJÉBEN NEM FORDULT MEG, HOGY AZ ELSŐ FORDULÓ UTÁN VISSZALÉPNE.

Dobrev Klára az interjúban arra is kitért, hogy különösebben nem érdeklik a közvélemény-kutatások. Ennél a politikus szerint sokkal lényegesebb, hogy az előválasztást alapvetően nem a politikusok, hanem maguk a szavazók döntötték el. Mert az ellenzéki szavazók azt mondták, az életben nem szavaznak rájuk többet, ha most nem fognak össze.

Úgy látom, jól haladok. De mindenkinek tudnia kell, beleértve a versenytársaimat is, hogy nem Márki-Zay Péter vagy Dobrev Klára fogja megnyerni jövőre a választást, hanem mi együtt, ez a koalíció, amit felépítettünk

– fogalmazott a DK jelöltje. (Index)


 

h i r d e t é s