h i r d e t é s

Megkéseltek egy brit parlamenti képviselőt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megkéseltek egy brit parlamenti képviselőt

2021. október 15. - 15:31

Egybehangzó brit médiaértesülések szerint késes támadás érte pénteken a kormányzó brit Konzervatív Párt egyik alsóházi képviselőjét.

Forrás: Wikipédia

A Sky News kereskedelmi hírtelevízió és a BBC közszolgálati médiatársaság beszámolói szerint a 69 éves Sir David Amess éppen képviselői fogadóórát tartott a délkelet-angliai Leigh-on-Sea kisvárosban lévő választókörzeti irodájában, amikor valaki egy késsel többször megszúrta.

A BBC értesülése szerint egy embert a rendőrség őrizetbe vett. Sir David Amess állapotáról egyelőre nem hangzott el hivatalos tájékoztatás. A rendőrség a képviselői iroda környékét lezárta. Legutóbb öt éve követtek el merényletet brit parlamenti képviselő ellen.

Jo Coxot, a legnagyobb brit ellenzéki parlamenti erő, a Munkáspárt kétgyermekes, 41 éves képviselőnőjét 2016. június 16-án, egy héttel a brit EU-tagságról tartott - a kilépésre voksolók szűk többségű győzelmével végződött - népszavazás előtt három lövéssel és többtucatnyi késszúrással meggyilkolta egy magányos tettes, Thomas Mair, akit még abban az évben tényleges életfogytiglani börtönre ítéltek.

Az ítélet indoklása szerint Mair cselekedetét rasszista, újnáci, fehér felsőbbrendűséget hirdető erőszakos eszmék motiválták. (MTI)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s