h i r d e t é s

Megérkeztek a felhők, talán a felfrissülés sem várat már sokáig magára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megérkeztek a felhők, talán a felfrissülés sem várat már sokáig magára

2022. július 05. - 05:46

Kedden nagyobb területen mérséklődik a hőség, de az Alföld déli, délkeleti területein 27-29 fok körül maradhat a napi középhőmérséklet.

A legtöbb napsütésre a délkeleti, míg a legkevesebbre az ország nyugati térségében számíthatunk.
Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Az északias szél nagy területen lesz élénk, néhol erős is. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24 és 37 fok között alakul, az alacsonyabb értékeket az ország nyugati felén, a magasabbakat délkeleten mérhetik.
Késő estére 17 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Kedden nyugat felől egyre többfelé hidegfronti hatás érvényesül.

Vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, erős fejfájás, izom- és hasi görcsök léphetnek fel, növekszik az infarktusveszély.

A szeles időben fokozódhatnak a panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

Keleten, délkeleten még kitart a hőség, itt a migrén és a dekoncentráltság, valamint az elviselhetetlen fáradtság ronthatja a komfortérzetet, sokan tapasztalhatnak hőkimerülést is.

Növekszik a fülledtség is, záporok, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota.

Ők tartózkodjanak ilyenkor zárt térben.

Továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között az északnyugati tájak kivételével nagyon erős, extrém lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s